IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2021, 12:54   #1
Standart Ankara Kedisi ve özellikleri

Ankara Kedisi ve özellikleri

Ankara Kedisi; Dünya'da kabul görmüş bir Türk Kedisidir. Ana vatanı Anadolu'dur. Ankara Kedisi özellikleri itibariyle, uzun tüylü kedi ırkıdır ve uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul edilir.

18.Yüzyıl'da Avrupa'da soyluların gözdesi olan Ankara Kedisi, saraylarda yaşamıştır. Yine bu dönemde, uzun tüylü bir ırk olan İran Kedisi'nin görülmesiyle, gözden düşmüştür.


Ankara Kedisi vücut yapısı itibariyle uzun, atletik ve oryantal hatlara sahiptir. Uzun ve ipeksi tüyleri ince, parlak, tek tabakalıdır ve ikinci tabaka bulunmaz. Uzun tüyleri özellikle çene altında, karın bölgesinde ve kuyrukta ihtişamlı bir şekilde kendini belli eder.

Mevsimlere göre tüylerinin uzunluğu değişen Ankara Kedisinin (ilkbaharda yaza hazırlık için tüy döker ve yerine kısa tüyler çıkarır), tüylerinin en iyi olduğu dönem üçüncü yaşıdır.

Bu dönemde, boynunun altındaki tüylerin uzunluğu da göze çarpacak boyuta ulaşmıştır.

Ankara Kedisi ve özellikleri

Uzun tüyleri nedeniyle çoğu zaman İran Kedisiyle karıştırılmış olan Ankara Kedisi, Amerika’da İran Kedisi olarak adlandırılmıştır. Ancak asıl olarak İran Kedisi, Ankara Kedisinin mutasyona uğratılmış bir alt türüdür.

Uzun tüylü kedilerin atası olan Ankara Kedisi, İran Kedisinin de atasıdır. Ankara Kedisi vücut şekli açısından, İran Kedisi ile oldukça farklı olsa da, ikisi de oldukça uzun tüylü kedilerdir.

Ankara Kedisi ve özellikleri

Aktif, iddialı ve son derece çevik yapısı ile dikkat çeken Ankara kedisi, sahibine karşı olan bağlılığı ile de bilinmektedir. Ankara kedisini diğer kedi ırklarından ayıran en temel özelliğinin de belki de sahibine karşı olan sadakati ile temsil etmek gerekir. Öyle ki Ankara kedisi, sahibine alıştığında kendisini sevdirmeyi başarabilmenin ötesinde, sahibinin bir an bile yanından ayırmak istemediği bir dostu haline gelebiliyor.

Bu yönleri ile değerlendirildiğinde Ankara kedisi kişilik ve karakter özellikleri bakımından diğer kedilerden üstün olduğunu söylenebilir. En büyük sağlık sorunu ise bu kedilerde sağırlıktır. Diğer kediler gibi sudan nefret ederler. Fakat bir farkla diğer kediler suya alışır Ankara kedileri asla. Çok zekidirler. Bir süre sonra ev eşyalarını kullanmaya başlayabilirler. Tv açıp kapatmak, kapıları açmak, hatta telefonunuz ortada ise birilerini aramak gibi özellikleri bile vardır.

 
Alt 11 Nisan 2021, 13:11   #2
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok tatlııışş

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 11 Nisan 2021, 13:18   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok tatlı bir o kadarda masum.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:34.