IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2021, 15:52   #1
Standart Kedilerde İç ve Dış Parazitler

Kedilerde İç ve Dış Parazitler

İç parazitler vücudun içinde çeşitli organlara, dokulara yerleşerek yaşayan ve hayatı olumsuz etkileyen parazit türleridir.

Dış parazitler ise vücudun içine girmeden dış yüzeyde deri üzerinde ve tüyler arasında yaşayarak olumsuz etkiler gösteren parazitlerdir. Örnek vermek gerekirse; iç parazitler için bağırsak parazitleri, akciğer parazitleri, kalp kurdu başlıca sayılabilir, dış parazitler içinse pire, kene, uyuz gibi örnekler söylenebilir.

Kedilerde enfestasyona neden olan iç parazit türlerinin birçoğu bağırsaklara yerleşmektedir. Fakat bunun yanında yemek borusu, kalp, akciğer, damar sistemi, mide gibi organ ve dokularda da iç parazitler görülmektedir. Toxocara, echinococcus ve taenia türleri önemli iç parazitler arasında sayılabilir.


Dış parazitte ise Kulak bölgesinden, başlayarak dış parazitler tüm vücutta yayılım gösterebilmektedir. Kulak bölgesinde kulak uyuzu adı verilen otodectes türünü sıkça görmekteyiz. Yine pire, kene tüm vücutta görülebileceği gibi, özellikle sırt bölgesinde daha yaygın görülür.
  • Parazitler tüm kedilerde her yaşta ve mevsimde görülebilir, bu nedenle her zaman bu bilinçte olmak ve bu durumu bilmek gerekir.
  • Parazitler hem kedinizin sağlığı hem de kendi sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Düzenli olarak iç ve dış parazite karşı uygulamaları veteriner hekiminize yaptırmayı unutmayınız.
  • Kedinizin dışkısında veya kusmuğunda parazit gördüğünüzde hemen veteriner hekiminize başvurunuz. Aynı zamanda yukarıda saydığımız belirtilerde de yine veteriner hekime başvuru yapmanız doğru olacaktır.
 
Alt 10 Nisan 2021, 15:54   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Uzaktan seviyorum maalesef

________________

~ E & B ~
 
Alt 10 Nisan 2021, 16:29   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Minnoşlar

________________



per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:51.