IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2021, 22:55   #1
Standart Büyükbaş hayvanlarda sağlık kontrolü basitçe nasıl yapılır.

Büyükbaş hayvanlar obur türler oldukları için genelde önlerine geçen ne varsa midelerine indirirler. Bu bir telde olabilir bir çivi de.

Özellikle ucu sivri maddeler yutulması o maddenin bir organa batması sonucu hayvanın ölümüne sebep olabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için genelde mıknatıs yutturma işlemi yapılır. Bu işlemde mideye atılan mıknatıs mide hareketleri ile mide içinde dolanıp metalleri toplar. Bu mıknatıslar sadece ve sadece hayvan kesime gittiğinde midesinden çıkabilir. Başka bir çıkış yolu yoktur.

Yutulan ve organlara batan cisimler, tırnak hastalıkları, çeşitli sorunlar büyükbaş hayvanlarda ağrılı sonuçlar doğurabilir. Bu canlıların bizlere şuramda şu var deme gibi bir imkanı olmadığı için zamanla sorun çözümleri geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden en çok bilineni ve ya şimdi öğreneceğiniz olan yöntem hayvanın acı çekip çekmediğini anlamaktır.

Büyükbaş hayvanlar genelde ağrılı durumlarda kendilerini sıkarlar. Bu sıkma o ağrıyı yok eder. Hayvanlar yemden kesilir. Az beslenir ve git gide zayıflar. Bu yüzden erken tanı önemlidir.

Büyükbaş hayvanlarda sağlık kontrolü basitçe nasıl yapılır.

Peki nedir bu yöntem? Resimde görüldüğü üzere büyükbaş hayvanların boyunlarının bitiminde bir çıkıntı vardır. Bu çıkıntı kas bakımında en güçlü yerdir. Bazı hayvanlarda kambur şeklinde olsa da bazılarında görülmeyebilir fakat bu nokta size lazım olan yerdir.

Bu bölgeyi avuç içiyle sıkınca hayvanda çökme eğilimi var ise ve ya çöküyor ise bu hayvanın bir ağrı çektiğinin göstergesidir. Bu sorunu bulmak içinde hayvanın baştan aşağı incelenmesi gerekiyor ise veteriner yardımı alınması gerekir.

Büyükbaş hayvanlar çok güçlüdür. Bir insanın kolay kolay baş edebileceği bir hayvan değildir. Sağlıklı bir hayvanın bu bölgesine uygulayacağınız bir baskı o hayvan tarafından hissedilmez bile. Zaten sağlıklı bir hayvan o bölgeye uygulanan baskıda başıyla sizi uzaklaştıracaktır. Fakat hayvan ağrılı bir sorun yaşıyor ise o bölgeye yapılan baskıda kendisini zaten sıktığı için kendini bırakacaktır.
 
Alt 01 Nisan 2021, 22:57   #2
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Turlu Bu Tur Canlıya Saglıktan Mutlaka Gecmesı Lazım Hem Insanlar Icın Hemde Onlar Icın Iyı Olur.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:46.