IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

11Beğeni(ler)


 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2021, 12:46   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sirlarla Dolu 15 Tuhaf Hayvan

Bircok tur yok olma tehdidi altinda olmasina ragmen, bilim adamlari dunyadaki buyuleyici yeni canlilari kesfetmeye devam ediyor.

Bu kesiflerin bazilari oldukca buyuleyici bir canliliga sahip. Iste son zamanlarda kesfedilen ve bilim insanlari tarafindan tespit edilen en tuhaf 15 hayvan.



1-Vampir Ucan Kurbaga

Yakinlarda kesfedilen bu hayvan, Dunya Vahsi Yasam Fonu (WWF) tarafindan Vietnam’in Mekong bolgesindeki yeni kesfedilen 1000’in uzerinde yeni turden sadece biri. Yukaridaki resimde siradan bir kurbaga gibi gorunebilir, ancak adini tasiyor cunku agzinda vampir benzeri turudur.
Vampir Ucan Kurbaga aslinda ucamaz ve kan emmez, ancak ayakli parmaklar kullanarak orman kanadindan gecebilir.

2-Microhyla Nepenthicola

Bu “bezelye buyuklugunde” kurbaga 2010 yilinda Borneo’da kesfedildi. Bilim adamlari ilk kez bir surahi bitkisinde (etcil bitki turu) kesfedildiklerinde, aslinda bebek olduklarini dusunuyorlardi. Yakinda bu minik turlerin en buyuk erkeklerinin bile 1/2 inc uzunlugunda buyuduklerini fark ettiler. Onun simdi Amerika disindaki en kucuk kurbaga olduguna inaniliyor.

3- Leaf Deer



Leaf Deer ilk olarak biyolog Alan Rabinowitz tarafindan kesfedildi. Bu bir bebek gibi gorunse de aslinda yetiskin bir yaprak geyigi. Yaprak geyigi dunyanin en kucuk sevgilisi ve Myanmar’da yasiyor. YaklasIk 2,5 fit yukseklikte ve 25 lbs agirliginda. Yaprak geyigi ismini aldi, cunku yerel avcilar geyigin bedenini buyuk bir yapraga sarabilirdi.

4-Crystal Frog

Bilim adamlari uzun yillar boyunca siddetli bir silahli catisma nedeniyle Peru ve Ekvator sinirindaki ekolojik bakimdan zengin ormanda kesfedemedi. Sonunda 2009 yilinda bolgeyi kesfetme firsatina sahip olduklarinda, henuz kesfedilmemis turlerle hareketli zengin bir ekosistem bulmuslardi. Bulunan tuhaf hayvanlar arasinda kristal kurbaga vardi. Kristal kurbaga cildi yari seffaf, bu nedenle yari saydam bir sekilde cildi boyunca kalbini attigi gorulebilir.


5-Ugly Salamander

Bu kucuk semender ilk kesfedildiginde, sadece cirkin semender olarak biliniyordu. Bu kucuk cirkin yaratigin erkek mi, yoksa disi mi olduguna bilim adamlari henuz karar verememislerdir.

6-Pliosaurus Funkei

Bu listede bulunan diger kesiflerin aksine, bu dev deniz surungeni yaklasIk 150 milyon yil soyu tukenmis durumda. Bununla birlikte, birinci sirada oldugu zaman Pliosaurus Funkei, T-rex’in 4 kati kadar isinabilecek 6.5 ayak uzunlugundaki kafatasi ile 40 fit uzunlugunda bir canavar olarak tanimlanmaktaydi. Okyanusun canavarlarla takim halinde oldugu bir donemde, okyanustaki en iyi avciydi. Pliosaurus, Norvec’teki Svalbard’daki bilim adamlarinin soyu tukenmis deniz devlerinin iki buyuk fosillesmis iskeletini ortaya cikardigi 2006 yilinda kesfedildi. O zamanlar sadece Predator X olarak biliniyordu.


7- Harp Sponge

Bu guzel, bitki benzeri canli, daha siddetli bir etoburdan daha cok bir samdana veya arpaya benziyor. 2000 yilinda kesfedilen et yiyen sunger okyanus akimlarinin yardima muhtac kabuklulari kendi dokunuslarina cekmesine izin vererek beslenir. Bu etcil sungere “Harp Sunger” ismi verildi cunku onun yaninda bulunan bir arpaya cok benziyor. Monterey Korfezi Akvaryum Arastirmalari Enstitusu (MBARI) bilim adamlari, Kaliforniya’daki Monterey Korfezi kiyisindaki okyanus yuzeyinin yaklasIk 2 mil altinda kesfedildi.


8- Ice Fish

Sirlarla Dolu 15 Tuhaf HayvanIce Fish veya Chaenocephalus aceratus, uygun bir sekilde adlandirilmistir. Guney Okyanusunun buz gibi derinliklerinde Antarctica tarafindan yasiyorlar. Bu baliklarin, kirmizi kan hucrelerinden ziyade damarlari boyunca akan bir cesit anti-dondurucu var.

9-Sea Pigs


Deniz domuzu (Sea Pigs), suyun icinde yuzen bir dizi inek memesine benziyor. Yabanci biri gibi gorunse de aslinda Antarktika’yi cevreleyen okyanus derinliklerinde en yaygin canlilardan biridir.

10- Phallostethus Cuulong

Yakinlarda kesfedilen bu balik Vietnam’da bulundu. Son yillarda bulunan en tuhaf yaratigin goze carpan ozelligi sayesinde basinin uzerinde bir ureme organi vardir.
Evet, bu talihsiz (veya sansli, ona baktiginiz sekle bagli olarak) kucuk baliklarin cenesinin altinda asili bir ureme organi var. Isi daha karmasIk hale getirmek icin, ureme organi coitus sirasinda disilere tutunmak icin sIkismis bir cengel vardir.


Erkek baligin basindaki ureme organinin teknik adi priapiumdur. Ureme organi ve sivri kancalara ek olarak, baliklarin anusleri de bulunur. Ilginctir, disi genital acilimi bogazin altinda basinda bulunur.

11- Terror Bird

Sirlarla Dolu 15 Tuhaf HayvanKancali gagasiyla avciliga ugrasmayan 10 feet uzunluktaki (3 metre) ucmayan bir kus turudur. Teror kuslari olarak adlandirilan bu devler, yaklasIk 50 milyon ila 1.8 milyon yil once Guney Amerika’da yasiyor ve muhtemelen kovalandiklari herhangi bir hayvani korkunc bir panige kapilmasini sagliyorlardi. Arastirmacilar Nisan ayinda Arjantin‘in dogu kiyilarindan yeni bir teror kusu turu (Llallawavis scagliai) kesfettiklerini acikladilar. 3.5 milyon yillik ornek, kemiklerinin yuzde 90’i saglam olan en kapsamli teror kus fosilidir. Ic kulak yapilarinin analizi L. scagliai’nin dusuk frekansli sesleri duydugunu gosteriyor, yani avcilarin Live Science’a Nisan ayinda yaptigi konusmada, avinin ayak seslerinin cok yavas ilerledigini duyabildigini gostermektedir.


12- Dementor Wasp

Sirlarla Dolu 15 Tuhaf HayvanArastirmacilar yeni kesfedilen bir ispanya Ampulex demeci ya da kisaca “dementor wasp” adini verdi. Adi, Harry Potter’in, kisinin mutlu dusuncelerini emen hayalet benzeri yaratiklardan (ve canavarmis hissedenleri ise ruhtan) esinlenildi.

Arpa, hamamboceklerini korkutucu bir sekilde yiyor. Arastirmacilar Mayis ayinda canli Science gazetesine verdigi demecte, hamambocegi karnina zehir enjekte ederek avini sabit bir “pasif zombi” haline getiriyorlar. Fakat zehir aslinda onu oldurmez, bu da hamambocegi daha sonra yirtici bocek tarafindan canli olarak yenir.


13- Hippo-size vacuum cleaner

Yeni tanimlanan soyu tukenmis hayvan (Ounalashkastylus tomidai), deniz memelilerinin dunyadaki soyu tukenmis bilinen tek duzen olan Desmostylia’ya aittir ve arastirmacilar Ekim ayinda Canli Bilim’e verdigi demecte, Bilim adamlari Aleutian Adalari’ndaki Unalaska’da bir bebek de dahil olmak uzere dort O. tomidai iskelet buldu. Teksas’in Southern Methodist Universitesinde omurgali bir paleontolog olan yazar ve ortak yazari Louis Jacobs, “Bebegin oradaki bir ureme populasyonunun oldugunu soyluyor,” dedi. “Genclerin sorf ve akimlardan korumak icin korunakli bolgede kalmis olmalilar.”


14-Skeletorus” and “Sparklemuffin

Bu iki guzelliklere iyi bir goz atmak icin arapofobiyi atmanin, sevinerek “Skeletorus” ve “Sparklemuffin” olarak adlandirilmasi gerekir.

Skeletorus (Maratus sceletus), siyah-beyaz isaretleri olan bir cizgi film iskeletine benziyor; Sparklemuffin (Maratus jactatus) ise kirmizi-mavi renkte. Her ikisi de Avustralya‘da bulunur ve tavuskusu orumcek grubunun cesitliligini (ve renklerini) sergilemektedir.

15-Enormous sea scorpion

Iowa’nin misir tarlalarindan cok daha fazlasi var. Arastirmacilar, Yukari Iowa Nehri’nde eski bir goktasi carpma kraterinin kazisinda, sivri ve kurek seklinde eklemli, insan boyutunda deniz akreplerinin fosillesmis kalintilarini ortaya cikariyorlardi.


Arastirmacilar, deniz akrepleri (Pentecopterus decorahensis) gunduzleri ikili kuslari ve sarmisak yilan baligi benzeri canlilari yedigi dusunulmektedir.
P. dekorahensis, at nali yengecleri ve arachnid’lerle yakindan alakali, Skeletorus ve Sparklemuffin’in inanilmaz derecede eski bir akrabasi haline gelen eski eklembacaklilari oldugu tespit edilmistir.


ALİNTİ ~
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:28.