IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By 1903
  • 1 Post By meyRam


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2020, 02:09   #1
Standart En ilginç Hayvanlar

Cehennem Kurdu Bulundu Güney Afrika'daki altın madenlerinde bulunan yeni bir tür canlı, bilim dünyasını büyük şaşkınlığa uğrattı. Amerikalı bilimadamları, Güney Afrika’daki altın madenlerinde buldukları yeni bir tür kurtçuğun, Dünya’da en derinde yaşayan kara hayvanı olduğunu açıkladılar.

En ilginç Hayvanlar

Mary River Kaplumbağası Aynı zamanda 'Pet Shop' kaplumbağası olarak da bilinen bu ilginç kaplumbağa türünün anavatanı Avustralya. Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde de ikinci sırada yer alıyor. Bu ilginç yaratıklar suyun altında da vücudundaki kanallar sayesinde oksijen alabilme yeteneğine sahip. Avustralya'ya özgü bu kaplumbağaların kafasındaki de saç değil alg, yani yosun.

En ilginç Hayvanlar


Miğferli Kakadu Guguksular (Cuculiformes) takımının, papağangiller familyasından, kül rengi, başı ve tepeliği kırmızı olan bir kuş türüdür. Mary River kaplumbağası gibi bu guguklu kuş türü de Avustralya'da yaşıyor. Aynı zamanda Malay yarımadası ve Sumatra'da da bu türle karşılaşmak mümkün. Meyveyle beslenen bu kuşun boyu ortalama bir metreyi buluyor.

En ilginç Hayvanlar


Kırbaç Kuyruklu Çöl Kertenkelesi Bu kertenkelelerin dişi türleri üremek için erkeğe ihtiyaç duymaz. Partenogenez ile döllenmemiş yumurtadan kendi kopyalarını çıkartırlar. İşin garip kısmı yumurtalamak için başka bir dişi ile seks yaparlar. Lezbiyen seksin neticesinde de yavru dünyaya getirirler.


En ilginç Hayvanlar


Kral Yengeç (Hindistan Cevizi Yengeci) Kral Yengeç'in Boyu,Bacakları Dahil Olmak Üzere 1.5 Metreye, Ağırlığı ise 8 kKiloya Kadar Ulaşabiliyor. Yani o, Dünyanın En Büyük Yenilebilir Yengeci. Hindistan cevizini kırabilme özelliğinden dolayı bazı bölgelerde hindistan cevizi yengeci de deniyor. Bu yengeçler maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Nesli tükenmek üzere olan bu tür hayatta kalma savaşı veriyor.


En ilginç Hayvanlar


Damla Balığı Dünyanın en çirkin yaratığı olarak gösterilen damla balığının nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya. Eti yenmeyen, 25 santimetreye kadar uzayabilen üzgün görünüşlü bu yaratıklar denizlerin 900 metre derinliğinde yaşıyor. Bu yüzden insanlar bu yaratıkları pek sık göremiyor.

En ilginç Hayvanlar


Minyatür Geyik Son 10 yılda keşfedilen ilginç bir geyik türü olan minyatür geyikler (Muntiacus Putaoensis) sadece 60-80 santimetre boyuna kadar büyüyebiliyorlar ancak nesilleri tehlike altında...


En ilginç Hayvanlar


Yıldız Burunlu Köstebek Kuzey Amerika ve Kanada'da rastlanan bu hayvan türü tam bir toprak altı hükümdarı. Sivri tırnakları sayesinde hızlıca yol katedebilen yıldız burunlu köstebek bir avuca sığabilecek kadar küçük.


En ilginç Hayvanlar


Aye Aye Boyu 36-44 cm olan lemur türü bir maymundur. Kuyruğu 25 cm'yi bulan aye aye genellikle bambu ormanlarında yaşadığı için "yaldızlı bambu maymunu" olarak da adlandırılır.

En ilginç Hayvanlar


Komondor Köpeği Issız ve uzak bölgelerde kullanılan tipik bir sürü koruma köpeğidir.

En ilginç Hayvanlar


Komondor Köpeği Özellikle geceleri çok dikkatlidir. İtaatkâr ve saygılıdır ancak, kendisine emanet edilen sürüye saldıran kurtlara ve ayılara acımasız davranır.

En ilginç Hayvanlar


Hispaniolan Sarı kafalı Küba solenodonu olarak bilinen hispaniolanlar, uzun sivri burunlu bir fareye benzerler ve Tanrekgiller sınıfındandırlar. 20 santimetreden biraz daha uzun olan bu hayvan, ısırdığı kurbanına zehir enjekte edebiliyor.

En ilginç Hayvanlar



-------ALINTI-------
 
Alt 14 Aralık 2020, 02:24   #2
Standart

Eline saglik guzel bilgi olmuş..

________________

Başka yerde arama, bak göğsümde imzan var..

SeriuS eSt quam CogitaS...



23.10.. M ❤ R "Mon tout
 
Alt 14 Aralık 2020, 13:38   #3
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç görmediğimiz hayvanları görmüş olduk

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 14 Aralık 2020, 16:53   #4
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine saglik

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:12.