IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tonyukuk
  • 1 Post By Tonyukuk
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2020, 10:03   #1
Standart Sulun Cinsleri Nelerdir?

Sulun cinsleri tavuksular grubunda bulunan buyuk kus turleridir. Erkekleri ve disileri birbirine benzemez. Bu bakimdan erkek sulunlerin disi sulunlere gore uzun ve parlak renkli tuyleri vardir ve cok gosterislidirler.

Gumus Sulunler
Gumus sulunlerin yasam alanlari Cin, orta Tayland ve Burma’dir. Yetiskin olan erkeklerin vucut rengi; siyah ve beyazdir. Yuz cevresi ise kirmizi renktedir. Disi gumus sulunler toprak rengindedir. Bu tur sulunler evcil ortamlara hizli ve kolay bir sekilde alisirlar. Ureme donemleri mart ve nisan ayinda baslar. Yumurta sayilari 25 ve 30 adet arasindadir. Kulucka donemleri 25 gundur. Yesillik misir ve bugday gibi besinler tuketirler.



Altin Sulun
Altin sulunler, isiltili tuyleri dolayisiyla kanatli hayvanlar arasinda yer alan en populer ve en nadide kus cinsidir. Gosterisli olan sulunler, erkek altin sulundur. Disiler ise donuk kahverenginde ve beneklidir.
Altin sulunlerin diger gorunum ozelliklerinden ise su sekilde bahsedebiliriz:

*Erkek altin sulunlerin bas bolgeleri parlak altin rengindedir. Kizil gogusleri ve kirmizi uclu tepesi ile dikkatleri uzerine cekerler.
*Sirt bolgeleri yesildir.
Gozleri, ayaklari ve gagasi soluk sarimsi bir renktedir.
*Kanatlarinin uc kisimlari koyu kahverengimsi bir renkte olup diplere dogru da koyu mavimsi bir renk alir.
*Kuyruklari koyu veya acik kahverengi tonlarinda olur.

Gorunumleri disinda boy orantilarindan bahsedecek olursak da erkek altin sulunler yaklasIk olarak 110 cm boyutunda olurken disi altin sulunler ise ortalama olarak 66 cm boyundadir. Fakat bu cins sulunlerin boylarinin ucte ikisi kuyruklardan olusur. Altin sulunler ucabilir ancak cok iyi bir ucucu degillerdir. Yalnizca hizli ve kisa ucus kabiliyetleri vardir.

Hatuni Sulunler
Hatuni sulunlerin ana vatani Myanmar ve guneybati Cin’dir. Erkek hatuni sulunler; kirmizi, sari, beyaz, yesil ve lacivert renktedirler. Erkeklerde karin ve yaka alti beyaz renktedir. u tur sulunlerin ayaklari yesil ve gridir. Disi hatuni sulunler nisan ayinda yumurtla vermeye baslarlar. Yumurta sayilari da 20 ile 30 adet arasindadir.

Kral Sulunler
Kral sulunlerin ana vatani Cin’dir. Egimli arazilerde ve ormanlik alanlarda yasarlar. Yetiskin erkek sulunler, siyah, sari ve beyaz renktedirler. Erkeklerin sesleri melodik bir isliga benzetilir. Ureme yaslari bir yasinda olur. Bahar aylarinda yumurta vermeye baslarlar ve yillik yumurta sayilari ise 40 ile 50 adet arasindadir. Kulucka donemleri 25 gundur. Bugday, misir ve yulaf gibi yemlerin yaninda yesillikle de beslenebilirler.



Mavi Kulakli Sulun
Mavi kulakli sulunler, gosterisli iri yapili bir sulun cinsidir. Bu tur sulunlerin kafasinin her iki yanindan cikmakta olan tuyler vardir. Mavi kulakli sulunlerin erkek ve disilerinin renkleri aynidir. Insana kolayca alisabilen bir yapilari vardir. Bu sulunlerde ureme 2 yasindan itibaren baslar ve disi sulunler yilda 6 ile 12 adet yumurta verirler. Kulucka sureleri ise 26 gundur. Beslenmelerinde yulaf, bugday ve misir gibi yemlerin yaninda yesillik de kullanilabilir.

Swinhoe Sulun
Swinhoe sulunlerin genel yasam alani Tayvan’dir. Bu sulunlerin erkek olanlarinin rengi, parlak mavi ve bordodur. Dogada nesli tukenmekte olan hayvanlar arasinda yer alan Swinhoe sulunler, salma ve kafeslere kolay uyum saglayan bir cinstir.Bu cins sulunler, Iki yasinda olgunluga erisirler. Disi sulunlerin yumurta adetleri, 6 ve 8 adet arasinda olup kulucka sureleri ise 24- 25 gundur.Beslenmelerinde taneli yemlerin yaninda yesillik verilebilecegi gibi yumurtlama doneminde de yumurta yemi verilebilir.

Bayagi Sulunler
Bayagi sulunlerin tuyleri; yesil, beyaz ve mor isaretler ile parlak kahverengi ve altin cizgilidir. Bu turun disileri, gosterisli degillerdir ve vucutlarinin her bolgesi, soluk benekli bir kahverengi kus tuyuyle kaplidir. Bu cins sulunlerin yasam alanlari ise, daginik agaclar ve otlaklara yakin mesafede bulunan sulardir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 05 Ağustos 2020, 10:13   #2
Standart

Bir de Sülün Osman var. 😁

 
Alt 05 Ağustos 2020, 10:50   #3
Standart

Alıntı:
Tonyukuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir de Sülün Osman var. 😁
ahahah varmi oyle birisi : ))

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 05 Ağustos 2020, 11:02   #4
Standart

Alıntı:
CeReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ahahah varmi oyle birisi : ))
Ünlü dolandırıcı. 😁

 
Alt 05 Ağustos 2020, 11:03   #5
Standart

Alıntı:
Tonyukuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ünlü dolandırıcı. 😁
imm hic bilgim yok : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:49.