IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2020, 00:44   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kea

Dünyanın en zeki hayvanlarından biri olarak da bilinen Kea papağanlarının nesli tükenmek üzere.
Yeni Zelanda’nın yerlisi olan ve sadece Güney Adası’nın dağlık bölgesinde yaşayan Kealar’ın garip isimleri, uçarken kee-a diye kulak tırmalayıcı bir sesle ötmelerinden gelmektedir.
KEA Papağanı

Oldukça zekilerdir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüylerinde hâkim olan renk yeşildir. Onları birbirlerinden ayıran kanat altı bölgesindeki renkli tüyleridir. Çoğunun bu alt tüyleri turuncu/kırmızı skalasında seyreder; bu kısımlardan sonra ise bazılarının mavi bazılarının siyahi tonlarında tüyleri sıklaşır. Renkleri sayesinde doğal ortamları olan ormanla kaynaşmalarına rağmen oldukça göze çarpan kuşlardır.


Dağda yaşadıkları ve pek insan içine çıkmadıklarından insana dair her şey onlar için ilgi çekicidir. Bir dağ evinin yağmur oluklarından durmadan kayabilir; pençelerinin burada çıkardığı seslerle neşelenip çığlık çığlığa bağırabilirler. Bu esnada ise kulübedeki insanların tepkilerini görmek için çatıdan baş aşağı sarkarak pencereyi dikizlerler. Tüm bunlardan dolayı yaramaz lakaplarını hak ettikleri söylenir.


Dağ yamaçlarında konaklayan kampçılar birkaç saat içerisinde ufak tefek eşyalarını kaybederler. Sonrasında ortada bıraktıkları uyku tulumunu paramparça edilmiş halde bulduklarındaysa sorumlu ortaya çıkar.


Ancak bu kadarla da kalmazlar Geçtiğimiz senelerde karavanla Yeni Zelanda’ya gelen bir çift fotoğraf çekmek üzere karavanlarından inip geri döndüklerinde 1000 dolarlarının yerinde olmadığını görürler. Hırsızın parmak izine rastlanmamasıyla ve çevrede bulunan kameralarla minik hırsız kendini ele vermiş olur.

İzleyici buldukları her yerde şebeklik yaptıkları için kayak pistlerinde de aynı insanlar gibi ayaklarını ters V yaparak kaymaya çalışır ve kayakçıların arasında yer kapmaya çalışırlar.


Kayak tesislerini işletenler, tüm donanımlarını ‘keaya dirençli’ yapmak zorundalardır. Çok önemli cihazlar koruyucu bir kılıf içine saklanmalı ya da her tarafı kapatılmalıdır. Hatta halat yerine metal teller kullanılmalıdır. Ancak ne yazık ki henüz ‘keaya dirençli’ bir çöp kutusu icat edilmemiş durumdadır.


Henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü, tüm Kea kuşları araba camlarının etrafındaki lastik şeritleri yemekten çok hoşlanıyor.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.