IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2020, 00:26   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Komodo Ejderi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu dev yırtıcı, keçiden küçük olan her avı bir kerede yutabilen bir sürüngendir. Genellikle leşler ile beslenir ve avının kokusunu dilini kullanarak 10 km öteden alabilir.

Komodo Ejderi dünyadaki en büyük kertenkeledir. Boyu neredeyse 3 metreye kadar çıkabilir ve leşlerle beslenen dev bir yırtıcıdır. Komodo Ejderi’nin korkutucu bir şöhreti vardır ve çoğu insan ondan “canavar” diye bahseder. Bugünün makalesinde bu yırtıcıyla ilgili her şeyi öğrenebilirsiniz.

Komodo Ejderi Özellikleri ve Yaşam Alanı

Bu sürüngen genç yaşlarında yeşil ve sarıdır, yetişkinliğe eriştiğinde ise kahverengidir. Vücudu dev gibidir ve kalın pullarla kaplıdır. Dişisi ve erkeği dış görünümleriyle ayırt edilemese de erkekler daha büyüktür.

En büyük Komodo ejderi örneklerinin boyu 3 metreye kadar çıkmaktadır (kuyrukları bedenleri kadar uzundur) ve ağırlığı 70 kiloya kadar çıkabilir. Doğal ortamlarında dev yırtıcılardır.


Uzun, sarı, çatallı dilleri, altmış adet jilet gibi keskin ve 2,5 cm boyunda dişleri vardır ve salyaları kanlıdır çünkü bu hayvanlar çiğnerken genellikle diş etlerini zedeler. Eh, hakikaten de canavar gibi geliyor kulağa.

Komodo Ejderi’nin en gelişmiş duyusu dilindedir. Tat alabilir, ayrıca koku alarak leşleri (ana besin kaynağı) 10 km öteden tespit edebilir.

komodo ejderi yaşam ortamı
Endonezya’da Komodo adasından gelmektedirler, isimleri de buradan gelir. Vahşi Komodo Ejderleri, yüksek ağaçlıklı açık alanlar, alçak tropikal ormanlar ve bozkırlar gibi kuru ve sıcak iklimleri tercih ederler. Bu hayvanları kurumuş dere yatakları ve sahillerde de bulabilirsiniz.


Alışkanlıkları

Gıda
Tüm sürüngenler gibi onlar da soğuk kanlıdır ve vücut ısılarını güneşten almaları gerekir. Bu nedenle gün içinde daha aktiflerdir, fakat bazıları geceleyin de hareketlidir çünkü şafak esnasında yiyecek ararlar. Tek yaşayan hayvanlardır ve yalnızca çiftleşmek için ya da büyük bir parça yemek bulduklarında buluşurlar.

Komodo ejderleri harika birer yüzücü ve tırmanıcılardır. Ayrıca avlanmalarına yardımcı olması için arka bacakları üstünde dengede de durabilirler. Uyumak ve gece saatlerinde ısı korumak için kullandıkları yuvalarını kazmak ve saldırmak için pençelerini kullanırlar.

Çoğunlukla leşlerle beslenen etobur hayvanlardır. Fakat bazı durumlarda canlı avlara da tuzak kurabilirler.
 

« Pangolin | Komondor »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:56.