IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2023, 15:11   #1
Standart Köpeklerin Neden Çimen Yemeyi Bu Kadar Lezzetli Bulduğunu Hiç Merak Ettiniz mi?

Bir şey yenilebilir olmasa bile birçok köpek memnuniyetle onu ağzına alacaktır. Bu aslında köpeklerde içgüdüsel olarak gelişen bir histir. Ancak, evcil hayvanınızın ön bahçenizde sığır gibi otladığını görürseniz, bu, sadece iştahından daha fazlası da olabilir. Eğer köpeğiniz çılgınca çimen yemek istiyorsa bu onun hasta olduğunun bir işareti olabilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sevimli dostlarımız köpekler hayatımıza renk katıyorlar.

Özellikle evcil hayvan besleyen insanlar için kendi yediğimiz yemek kadar evcil hayvanlarımızın ne yediği de önemli. Aslında bir köpeğin çimen tükettikten sonra kustuğunu görmek alışılmadık bir durum değildir. Bazı köpekler kendi midesini yatıştırmak için çimen yerler. Yine de bu durum evcil hayvan sahiplerinin köpeklerinin neden çimen yediğini merak etmesine sebep oluyor haklı olarak. Çünkü altında başka nedenler de yatabiliyor.

Çimen yemek köpekler için, altta yatan başka bir hastalığın habercisi olabilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Amerikan Kennel Kulübü'nün baş veterinerlik sorumlusu Dr. Jerry Klein'e göre, bu davranış bazen halihazırda var olan semptomlara bir yanıt olabilir.

2019 yılında verdiği bir röportajda kendisi, ”Köpekler dışarı çıktıklarında gördüğü çimenleri çok hızlı bir şekilde tüketiyorsa, genellikle bir tür gastrointestinal reaksiyon yapmak için içgüdüsel bir davranış sergiliyorlardır. Yedikleri şeyin mide bulandırıcı olduklarını veya yememesi gereken herhangi başka bir şey olduğunu fark ettiklerinde ise nasıl yapacaklarını bildikleri tek şey olan kusmaya kendilerini zorlarlar. Çimen yiyen bazı köpekler çiğnemeden yer ve çoğu zaman da kusarlar.” demişti.

Köpeklerin neden çimen yediği konusunda şimdiye dek yapılmış çok az araştırma mevcut.


Mide problemlerinin bu davranışın genel sebebi olduğu düşünülse de ne yazık ki yaygın bir sorun olmasına rağmen bu konu hakkında pek fazla araştırma yok.

Aynı şekilde, bir köpek ayakkabılarınızı veya mutfak tezgahında bıraktığınız yiyecekleri neden çiğneme ihtiyacı hissediyorsa, yine aynı nedenden dolayı da çimen yiyebilir: Çünkü aç, endişeli veya sıkılmıştır.

Peki köpeklerin ne zaman sıkıldıkları için çimen yediğini, ne zaman ciddi bir durum olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Bunun için köpeğin yeme şekline dikkat etmek gerekiyor. Köpekler omnivordur, yani hem et hem ot yiyebilirler. Bu nedenle normalde çimen yemiş olmak tek başına bir köpeği hasta etmek için yeterli bir neden olmayacaktır. Ancak bir köpek çimleri veya herhangi bir otu çiğneyebileceğinden daha hızlı yiyorsa, bu bir şeylerin yanlış olduğunun bir göstergesi olabilir. Bütün yutulan çimenler köpeğin boğazını ve mide zarını tahriş edebilir ve kısa sürede çoğunu yutarlarsa potansiyel olarak kusmalarına neden olur.
Yine de köpeğinizi mümkün olduğunca çimen yemekten uzak tutmanızı tavsiye ederiz.

Halka açık yerlerdeki çimler böcek ilacı gibi zararlı kimyasalları potansiyel olarak taşıyabileceğinden dolayı bu davranış teşvik edilmemelidir. Ancak yerse ve daha sonra herhangi bir hastalık veya rahatsızlık belirtisi göstermezse, onu veterinere götürmenize de gerek yoktur. Çimen yiyen bir köpek gördüğünüzde onu durdurmaya çalışabilir ve ardından 15 ila 20 dakika içinde nasıl davrandığını görmek için onu izleyebilirsiniz. Köpeğin nasıl davrandığına, vücut şekline ve kusup kusmadığına göre de onu veterinere götürüp götürmeyeceğinize karar verebilirsiniz.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 12 Haziran 2023, 15:39   #2
Standart

Bir sebebinin olabileceğini düşünmemiştim hiç.

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Köpeklerin Neden Çimen Yemeyi Bu Kadar Lezzetli Bulduğunu Hiç Merak Ettiniz mi?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:41.