IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Gökçen
  • 1 Post By Nevra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2020, 22:35   #1
Guest
Gökçen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Üç Soru

ÜÇ SORU

Size üç soru sormak istiyorum, ama önce hikayesini anlatmam gerek. Çok insan tanıdım. Bazı insanlar şimdi-burada sahip oldukları imkanları -para, zaman, ilişkiler- rahat ve konforlu bir hayat için harcarlar, tüketirler. Bazı insanlar şimdi-burada sahip oldukları imkanları kullanırken gelecek için fedakârlık yapar daha güçlü ve anlamlı bir gelecek için şimdi sıkıntı çekmeyi göze alırlar.

Şimdi gelelim sorularıma:

1- Hayatınızda böyle insanları tanıdınız mı?
2- Bu farklı tavırlar nasıl oluşuyor?
3- Eş seçerken bu yöne dikkat etmek önemli mi?
 
Alt 27 Mayıs 2020, 12:33   #2
Helper
Nevra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

1) Evet böyle insanlar tanıdım ve her iki türlüsü de hayatımda mevcut. Babam hayatımdaki en büyük örnek sanırım. Daha güçlü bir gelecek için şuan ve geçmişte fedakarlıklar yaptı, yapmayada devam ediyor. O gelecek ne zaman gelecek hiç bir fikrim yok. Diğer tanıdığım da sahip olduğu imkanın hepsini kullanıyor, konforlu bir yaşam tarzı var ve gelecek kaygısı fazla yok yada yokmuş gibi gösteriyor.

2) Sanırım bu iki farklı tavır insanın yaşam tarzıyla ya da görüp geçirdiği durumlar neticesinde oluşuyor. Genetik olarak ailede ne görülüyorsa insanlar onu yapıyor. Ben de mesela elimde ne kadar imkan olursa olsun hep kendimi sınırlandıran bir insanım ve bir sonraki hamlemi yada durumumu düşünürüm. Ama daha rahat ortam da yetişen bireyler daha kaygısız olabiliyor. Birde yaşanmışlık demiştim. Yaşanmışlık da çok önemli. Görüp geçirdiğin olumsuz durumlar da insan tedirgin oluyor ve bir anda bulunduğun imkanlardan soyutlanıp gelecek için fedakarlık yapmaya başlıyor. Bence bu durum da insan bir nevi kendini güvenceye almaya çalışıyor yada güvende olmak istiyor.

3) Bu durumda hem olumlu hem olumsuz düşünüyorum. Olumsuz olarak; Ben konforlu bir yaşama alışmışsam, karşımdaki kişi kendini kısıtlayıp sahip olduğu imkanları kullanmıyorsa ve sürekli gelecek için çalışıp fedakarlık gösteriyorsa bu durum benide etkiler. Ve ben rahat olduğum bir yaşam tarzına alışkınsam, evlilikten sonraki yaşam tarzımda elimin kolumun bağlanıp kalmasını istemem. Bu insanı çok etkiler ve gerçekten bunalıma sokar. Olumlu olarak da; (kendimi gördüğüm kısım burası) Ben elimde olan imkanları erteliyorsam gelecek için fedakarlıklarda bulunuyorsam ve karşımdaki kişi tam tersi bir yaşam sürüp imkanları kullanma taraftarıysa böylesi iyi bence. Çünkü evlilik; sadece iki kişinin birleşmesi değil bana göre. Farklı huyların ve davranışların da birleşmesi. Ve insanın bazen kabuğunu kırıp dışarıya çıkması iyi geliyor. Bazen farklı ve daha rahat bir yaşamın var olduğunu bilmek insana özgürlük gibi geliyor. Sınırlarından arınmış ve imkanlarını kullanıp anı biriktirmek daha mantıklı geliyor bana. Yani evlilik için kişinin nerede ve hangi kısımda durduğu önemli.

________________

*****

"Ardından karanlığın içinde bir kibrit yanmış.
Geçmiş, geleceğin üzerinde kendini ateşe vermiş.
Ve gelecek, geçmiş ile birlikte yok olmaya başlamış."

*****
 
Alt 13 Aralık 2020, 17:05   #3
Standart

1) evet. benim bu insan.

2)doğuştan böyleyim.

3)eşim bilir.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:33.