IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 1 Post By livacan
  • 1 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By Publisher
  • 1 Post By ihaveanidea


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2021, 12:33   #1
Standart Bebek bakımdaki ipuçları

Merhaba Arkadaşlar :) bugünlerde kişisel bakıma çok dikkat etmeliyiz hepiniz biliyorsunuz. ama bebekler kişisel bakımları için bize ihtiyaç duyuyorlar :) bu konuda bebek bakım ürünleri ayrıca bir dikkat gerektiriyor, söylemeye gerek yok herkes biliyor. ama bugün bebek bakımında bazı püf noktalara rastladım, sizinle paylaşmak istiyorum.
"Bebek bakımında en başta gelen başlıklarından biri olan hijyen konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Acıbadem Altunizade Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Ferhat Çekmez ve Dr. Öğretim Üyesi Baran Cengiz Arcagök’e sorduk.
Yeni doğan bebeklerin cildi çok daha hassas ve ince olduğu için özel bir bakım gerektirir. Rahimde sıvı bir ortamda bulunan bebeğin cildinin doğum sonrası kuru havaya alışması, 2 veya 3 hafta kadar sürebilir. Ebeveynlerin önceliği, bebeğin cildinin temiz ve nemli tutulması olmalıdır.

Bebek cildi yetişkinlere göre daha kuru ve nemi tutma kapasitesi daha düşük olduğu için, bebekler özellikle prematüreler enfeksiyonlara ve toksinlere karşı daha duyarlıdır. Nemlendirici özellikli bebek yağları ve losyonları kullanılabilir; su bazlı ve vazelin içerikli nemlendirici bakım losyonları ve yumuşatıcılar uygulanabilir. Yağlı pomatlar, merhem ve kremler, deri gözeneklerini tıkayarak terlemeyi önlediği ve isiliğe neden olduğu için kullanılmamalıdır.

Yenidoğan cildinde, kimyasal maddelerin çok daha hızlı emilebildiği de unutmamalıdır. Kimyasal içerikli bakım ürünleri kullanılmamalıdır. Bebeğinizin cildiyle direkt temas eden giysilerde pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir; giysilerin temizliğinde ciltte tahrişe neden olabileceği için deterjan ve yumuşatıcılar konusunda dikkatli olunmalıdır. Bebek giysilerinin temizliğinde, sabun tozu kullanılabilir, giysiler bol su ile durulanmalı ve mutlaka ütülenmelidir.

Kız bebeklerde alt temizliği önden arkaya doğru yapılmalı ve her temizlikte bir bez veya bezin temiz bir tarafı kullanılarak dışkının idrar yoluna bulaşması önlenmelidir. Erkek bebeklerde penis başındaki deriyi geriye çekmeden yıkanmaya özen gösterilmelidir.

Kızarıklık ve pişik oluşumu varsa, bez değişimi sıklaştırılmalı, alt temizliğine daha çok özen gösterilmeli, iritasyonu artırabilecek hazır ıslak mendiller tercih edilmemelidir. Hava almayı engelleyecek kadar sıkı sarılan bezler, pişik oluşumunu tetikler. Alt değişimi sonrası cildin hava alması için bebek bir süre altı açık dinlendirilebilir. Bez bölgesine koruyucu olarak bebe yağı veya zeytinyağı uygulanabilir."

kaynak: milliyet

umarım faydalı olur :) kişisel bakım ürünleri her zaman dikkat isteyen bir şey. bizim için ya da çocuğumuz için fark etmez, kişisel bakım önemli :)
 
Alt 21 Nisan 2021, 21:30   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 21 Nisan 2021, 21:32   #3
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ahahahah

Her gün
Önce cilt temizleme suyu
Yüz yıkama cihazı ile jeli
Tonik
Nemlendirici

 
Alt 21 Nisan 2021, 21:35   #4
Standart

Alıntı:
Publisher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Ahahahah

Her gün
Önce cilt temizleme suyu
Yüz yıkama cihazı ile jeli
Tonik
Nemlendirici


tutar bu rutin hatun eheheh...

 
Alt 21 Nisan 2021, 22:06   #5
Standart

emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 21 Nisan 2021, 22:14   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:24.