IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2020, 14:49   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bebekle seyahat etmek yasak mı?

Bebekle seyahat edecek olanlar için önerilerimiz

Stratejik bavul yerleştirme. Bavulunuza koyduklarınız çok önemlidir, bu konuda atlama yaşamamak için bir liste oluşturup, yolculuk esnasında ulaşmanız gerekenleri kolay yerlere koymalısınız. Bebeğinizle mükemmel tatilin püf noktaları!

İlk yapılması gereken düzen kurmak. Gideceğiniz yere vardığınızda (Ailenizden veya bir tanıdığınızın evi olmadığını varsayarak),odanızı mümkün olduğunca eviniz yapmaya çalışın. Bebeğinizin oyun parkını veya otelin verdiği yatağı, oyuncak yığınını, daha büyük çocuklarınız için rengi boyama kitaplarını ulaşabilecekleri yerlere koyun. Eğer partneriniz onları dışarı çıkartabiliyorsa bu da önerilebilir, odanıza düzgün yerleşmeniz, tatiliniz boyunca düzenli olmanızı sağlayacaktır.

Bebeğinizin bez değişim yerini belirleyin. Bir kutu bezi buraya koyup değiştirme pedinizi serin, (tek kullanımlık değiştirme pedini otel havlusu üzerinde kullanmayı tercih edin), bütün bezlerin tek bir yerde olması, olası bir durumda bebek çantası peşine düşmenizi gerektirmeyecektir. Bebekle uçak seyahatlerini kolaylaştırmanın 11 yolu!

Oyun alanı yaratın. Oyuncak ve kitapları alçak bir çekmece veya rafa koyun, veya tümünü bir köşeye yığın. Ona bir oyun köşesi yaratmak onu evinde hissettirecektir.

Eğer odanızda mutfak veya bar yoksa bile, tüm şişeleri, tabakları, mamaları, atıştırmalıkları bir arada tutabileceğiniz bir yer kurun.

Bebeğinizin uykuya ihtiyacı vardır, fakat tüm tatilinizin onun uykusunu beklemekle geçirmeyi istemezsiniz, bu taktikleri uygulayarak onun gündüz uykusunu düzenleyebilirsiniz.

Yürüyün. Uyumuyorsa yürüyün. Gününüzü uzun yürüyüşlerle planlayarak onu bebek arabası ile gezdirmiş olursunuz. Bazı anneler yerden kazanmak için bebek arabasını getirmek istemezler, yeriniz varsa bebek arabası önemlidir.

Ana kucağı kullanın. Eğer bebeğiniz arabada uyumuyorsa, öntaşıyıcı (ana kucağı) veya bebek çantasını deneyiniz. Eğer bunları daha önce hiç kullanmadıysanız, tatil öncesi bir kaç defa denemelisiniz, çünkü tüm bebeklerin bunları seveceğinin garantisi yoktur.

Uygun hızda gidin. Bebeğiniz bebek koltuğunda uyurken, yavaş ve gezdiğiniz yerin tadını çıkartabilecek bir hızla araç sürün, yolculuk zamanlarının bebeğinizin uyku zamanı ile koordine edebilirsiniz.

Uyku için dönüşler. Eğer bebeğiniz, gezici uykuları reddediyorsa, uykularının düzensizliğinden korkmanıza gerek yok. Farklı bir yerde tatilin ritmi ile muhtemelen sizde sabah erken kalmak istemeyip gün ortasında bir siesta yapmak isteyeceksinizdir.Otel rezervasyonunuzu bebeğinizin uyku stilini göz önüne alarak yapmalısınız, Eğer odaya sık sık dönmeniz gerekecekse daha pahalı olmasına rağmen sahile yakın bir oda kiralayabilirsiniz. Eğer balkonu olan bir oda kiralarsanız, görevi üstlenen ebeveyn de bu esnada dışarıda olabilme şansını yakalayabilecektir.

Kolay uyuma. Olabilecek en kötü şeylerden biri bebeğinizin yeni değişik bir yerde uyuyamaması. Birkaç huzurlu gece için deneyebilecekleriniz.

Birkaç deneme yapın. Eğer taşınabilir bir bebek yatağı kullanacaksanız, tatile çıkmadan bir kaç akşam önceden bebeğinizi bu yatakta uyutarak denme yapabilirsiniz. Bu şekilde bu yatak ona daha tanıdık geldiği için kendini daha rahat hissedecektir.

Bir kaç gün verin. Uykusuz geçen geceler sonucu, tatilden vazgeçip eve dönmeye karar vermeyin. Eğer bir kaç akşam daha dayanabilirseniz, size güzel tatil günlerinin önünüzde olduğuna dair söz bile verebilirim.

Doğru oda rezervasyonu. Eğer tüm yatakların aynı odada olduğu bir oda seçerseniz bu hiç birinizin uyuyamayacağı anlamına gelir. Suit veya bağlantılı odaları tercih edin. Suitler umumi bir mutfağı olması ile beraber, bağlantılı odaları olan ve alan olarak daha büyük olurlar, üstelik daha uygun fiyatlıdırlar.

Rutini bozmayın. Bebeğinizin uyku ritüelinde ne varsa yapmaya devam edin, banyo, ninni, biberonla süt, aynen evinizdeymişçesine bunları uygulamaya devam etmelisiniz.

Ona göre ayarlayın. Kendinizi bebeğinizin saatine göre ayarlayın, gününüzü onun saatine göre bir kaç saat kaydırın, bir kaç saat geç yatın veya bir kaç saat erken kalkın.

Yatakta kahvaltı. Yüzme, doğada gezle, alışveriş ve ziyaret edilebilecek yerlerin zamanı sabah ve öğlen uykusu arasıyla limitlenmiş olduğu için, tüm aile sabahları hızlıca otel odasında kahvaltı edebilir. Bu sebeple simit, kahvaltılı gevrek ve bol meyve paketlenip yanınıza alınabilir.

Toz mama. Mamalarını paketlemeniz düşündüğünüzden daha yardımcı olacaktır. Alan tasarrufu açısından kilitli plastik çantası kullanışlı olacaktır.

Emzirme. Bebeğinizi yasal olarak izin verilen her yerde emzirebilirsiniz.

Kuralları esnetin. Dışarıda yediğiniz yemekleri keyifli hale getirmek için kuralları esnetebilirsiniz, normalde yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğünüz davranışlara bir istisna oluşturulabilir. Mesela normalde çocuklarınızın yemek yerken televizyon izlemesine izin vermiyorsunuz, ama tatilde ya da dışarıdaysanız yemek yerken taşına bilir DVD'den film izlerken yemek yemelerine müsaade edebilirsiniz


Erken yiyin. Elbette romantik bir akşam yemeği akşam sekizde yenir, ancak bebekle dışarıda yemek için daha erken saatler tercih edilmeli, çünkü boş bir restoran bulma şansınız, bebek arabanızı bırakabileceğiniz bir boşluk bulmanız ve yemek için bekleyeceğiniz sürenin daha az olması size kolaylık sağlayacaktır. Alternatif olarak eğer bebeğiniz arabasında uyumayı seviyorsa, geç rezervasyon yaptırıp, onu emzirip veya yemeğini yedirip dinlenmeye çekildiğinde siz de afiyetle yemeğinizi yiyebilirsiniz.


alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 11 Nisan 2021, 12:54   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Seyahat etmeleri belli bir yaştan sonra olmalı hem anne hem bebek rahat edemez

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:37.