IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2020, 19:33   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aşı karşıtlığı hakkında doğrular ve yanlışlar

Son günlerin çok tartışılan konusu aşı ve aşı karşıtlığını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı R. Süha Ünüvar değerlendirdi. İşte ebeveynlerin mutlaka okuması gereken o yazı…

Aşıların gereksiz olduğunu hatta zararlı olduğunu iddia eden kişi ve gruplara “aşı karşıtı” deniyor. Bu kişi ve guruplar, maalesef gittikçe artmakta ve toplum içinde de kendilerine bir taraftar gurubu bulmaktadırlar. İşin kötüsü bu taraftar gurubu sadece çağ dışı, tutucu, bilimden bihaber kişiler değil maalesef; kendisini modern, çağdaş ve bilgili gören kişilerden de oluşmaktadır. Birinci gruptakiler, maalesef hiç okumamakta, sadece kendilerine yön veren cahil veya kötü niyetli, çağ dışı kişilerin yönlendirmesine kapılmaktadır. Bu ikinci gurup ise okumak ve öğrenmek yerine, sosyal medya ve diğer kolay haber / bilgi paylaşımı yapılan mecralardan aldıkları mesajlarla aşı yaptırmamaya karar vermektedir.

“Cehalet, cesaret getirir” sözü çok önemlidir. Cahil olmamak için okumuş yazmış olmak yeterli değildir. İyi bir eğitim aldığı halde, kendisini bilime adamamış ve yürekten inanmamış insanlar da cahil olabilirler. İşin kötüsü bunların cehaleti, kör cahil olan insanlardan daha büyük bir zararı topluma enjekte edebilir. Dolayısıyla eğitimli olmak cehaleti ortadan tam anlamı ile kaldırmaz. Eğer bu şahıs kendini eğitmeye devam etmezse, toplum içinde yarı cahil olarak kalır. Bu da çok zararlı sonuçlar getirebilir demektir.

Bu yarı cahiller insanlığın Mars’a gittiği bu yüzyılda bile, dünyanın tepsi gibi düz olduğunu iddia etmekte ve taraftar da toplamaktalar.

Alinti
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:44.