IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2020, 21:41   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bebek neden tekme atar?

Bebek neden tekme atar?


Ceninin anne karnındaki ilk hareketleri ve tekmelerine hızlanma (quickening) deniyor. Anne karnındaki bebek çevresindeki olaylara tepkisiz kalmaz. Bu sebeple de hem annedeki hareketlenmelere hem de çevresinde meydana gelen değişimlere tekmelemelerle cevap verir.

Gebelik ilerledikçe daha düşük düzeyli sesleri duyabildiği için seslere tepki verir. Özellikle sen sağa veya sola yattığında bebeğine giden kan akışı arttığı için daha da hareketlenir. Bebeğinin senin içinde barınan bir canlı olduğunu unutma, tükettiğin yiyeceklerin aromasını beğenmesi bile onun tekme atmasına neden olur.

Bebek hareketleri dışarıdan ne zaman hissedilir?
Genellikle hamileliğin 6. ayından itibaren bebek hareketlerini dışarıdan da hissetmek mümkün. Bu da gebeliğin 24. haftasına denk düşüyor. Artık eşin de elini, senin karnına koyarak bebeğinizin hareketlerini hissedebilecek yani!

Anne karnında bebek hareketleri en geç ne zaman hissedilir?
Bebek hareketleri genellikle gebeliğin 20. haftasına ulaşıldığında hissedilse de anne adaylarının bazıları bu hareketlenmeleri daha sonraki haftalarda hissedebiliyorlar. İlk gebeliklerde bebek hareketleri 24. ve 25. haftaları bulabiliyor.

Bebek hareketleri ne sıklıkla olmalı?
Anne adaylarının çoğu bebeklerinin hareket düzenini tanır ve yoğunlaştıkça oluşan değişiklikleri fark ederler. Hemen hemen tüm bebekler saatte en az 4 kez hareket eder.

Eğer bebeğinin hareketleri konusunda kaygılıysan tüm işlerine ara verip bir yere otur ve bir bardak meyve suyu ya da soda iç. Bebeğinin hareketleri üzerinde yoğunlaş, sandığından daha fazla hareket ettiğini fark edeceksin.



Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:13.