IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2020, 21:11   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamilelikte İlk Ay Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte İlk Ay Dikkat Edilmesi Gerekenler



1- Öncelikle tabii ki beslenmene dikkat et!
Hamileliğin ilk ayı büyük ihtimalle mide bulantıları ve kusmalarla geçecek. Bu yüzden yemek yeme fikri sana çok uzak olabilir. Ancak zor olsa da dengeli beslenmen gerekiyor. Çünkü bu süreçte kusmalar nedeniyle kilo vermen ve vücudunun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini kaybetmen çok olası.

Hamilelikte ilk aylarda yaşanan mide bulantısını önlemek için zencefil, tuzlu krakerler, nane şekerleri gibi seçenekleri değerlendirebilirsin.

2.- Doktor kontrollerini ihmal etme!
Bu süreçte hem hayat tarzını düzenlemek hem de hamileliğinin gidişatını öğrenmek için sık sık doktorunu ziyaret etmen gerekecek. Özellikle kese oluşumu, kalp atışı gibi önemli konular için doktorunun söylediği zamanda kontrollerini gerçekleştirmen gerekiyor.

3- Radyasyondan uzak dur!
Hamileliğin ilk haftalarında dikkat edilmesi gerekenler arasında röntgen cihazı, x-ray gibi radyasyon yayan aletlerin kullanımı var. Radyasyon, bebeğinle ilgili bazı sıkıntılı durumlar yaratabilir. Bu yüzden çok gerekli olmadığı sürece bu aletlerden uzak durmanda fayda var.

4- Enfeksiyonlar için önlem al!
Hamileliğin ilk aylarında geçirilen idrar yolu, kızamık gibi enfeksiyonlar, hamileler için risk sebebi olabilir. Bu yüzden kızamık aşısı yaptırmalı, idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için umumi tuvaletlere girmemeli ve kişisel hijyenine dikkat etmelisin

5- Kimyasal maddelerden uzak dur!
Hamilelikte ilk 3 ay dikkat edilmesi gerekenler arasında saç boyama, epilasyon yaptırma, kimyasal madde içeren makyaj ve temizlik malzemelerinden uzak durma gibi durumlar var. Bunların içeriklerinin gelişme aşamasındaki bebek için zararlı olduğu düşünülüyor

6- Giyimine dikkat et!
Her ne kadar ilk 3 ayda göbeğin çok çıkmayacak ve çok kilo almayacak olsan da giyimine dikkat etmende fayda var. Çünkü değişen hormonların ve vücudunda yaşayacağın diğer dalgalanmalar ödeme, şişliklere neden olacak. Bu yüzden karnını ve özellikle ayaklarını sıkacak çoraplar, ayakkabılar ve pantolon gibi kıyafetlerden kaçınmalısın.

7 Yüksek sıcaklıktan kesinlikle uzak durmalısın!
Sauna, hamam, jakuzi, kaplıca gibi yüksek ısı içeren ortamlarda bulunman hamilelik boyunca zararlı ama ilk 3 ayda daha da ciddi, bebekte sakatlıklara varan sorunlara, kanamalara ve düşüğe neden olabiliyor. Bu yüzden yüksek sıcaklıktaki sularla haşır neşir olmak hamilelikte ilk 3 ay yapılmaması gerekenler arasında.

8- Hamileliğin ilk aylarında egzersizlere dikkat!
Düşük riskinin yüksek olduğu, kanamaların olabileceği gebeliğin ilk haftalarında yoğun spor ya da egzersiz yapmak pek önerilmiyor. Kısa yürüyüşler bu süreç için uygun olabilir. Hamileliğin 3. ayıyla birlikte daha çok yoga, pilates gibi hafif ve dengeli sporlar yapmayı tercih edebilirsin.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:59.