IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2023, 00:17   #1
Standart Gece Beslenmesi Nasıl Kesilir?

Gece Beslenmesi Nasıl Kesilir?

Gece beslenmesine alışan bebeğiniz için bu rutini bıraktırma ipuçları!
Gece emzirmeleri ilk aylarda zorunlu olsa da, 6 aylık bebek beslenmesi itibariyle büyüme açısından çok büyük bir etkisi olmadığı bilinen bir gerçek. Ayrıca annelerin çok uzun saatlerce uykusuz kalmaları da sağlık açısından başlı başına olumsuz bir durum.

Bebeğiniz gece neden uyanıyor?
Bebeklerin gece sık uyandıkları kesin. Ama nedeni tam olarak bilinmiyor. Ve çoğu zaman bebeğin uyanma sebebi karnının acıkmış olması değil. Eğer bebeğiniz ilk birkaç ayı geride bırakmış ve uykuya dalmadan önce karnı da doymuşsa, gece uyanmalarının sebebi çoğunlukla annesinin orada olduğunu bilerek rahatlama ihtiyacından gelir. Tabii bunun yanı sıra, yeni diş çıkarma, emeklemeye veya yürümeye başlama gibi dönüm noktalarında da daha sık uyanmaya başladığını fark edebilirsiniz, bu da gayet normal.

Bunların dışında annelerin aklındaki soru işaretlerinden biri de, gece sıklıkla kalkıp emzirme ritüeli sona erdiğinde, sütlerinin azalacağına dair korkudan ortaya çıkıyor. Fakat bu konuda da endişelerin yersiz olduğunu belirtmek gerek. Eğer bebeğinizi gün içerisinde düzenli şekilde emziriyorsanız, gece emzirmelerinin sıklığının azalması süt miktarını etkilemeyecektir. Kaldı ki uykunuzu ne kadar iyi alırsanız, sütünüz de o kadar kaliteli olacaktır.

Gece emzirmelerini nasıl bırakabilirim?
Bebeğinizin karnını uyumadan önce doyurun.
Gece emzirmelerini bir anda kesmek yerine, aşama aşama ilerleyerek azaltın. Sayıyı azaltamıyorsanız emzirme süresini kısaltarak da başlangıç yapabilirsiniz. Bebeğinizin uykusunu kesintisiz hale getiremediyseniz, birkaç haftalık aralar vererek yeniden deneyin.
Son olarak, bebeğiniz uyandığında bazı seferleri sizinle değil babasıyla atlatmasını sağlayın. Böylece gece uyanmalarının doğrudan emzirme ile ilgili olmadığını keşfedecektir.

ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:23.