IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2022, 23:52   #1
Standart Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma

Gebeliğin ilk 3 ayında mümkün olduğu kadar saç boyası yapılmamalıdır.Saç boyalarının içerisinde de birçok kimyasal madde mevcuttur.Ancak gebeliğin herhangi bir döneminde bilerek yada farkında olmadan saçlarını boyatan hamilelerin araştırmalar sonucunda bebeklerinde herhangi bir probleme rastlanmadığı gösterilmiştir.

Saç boyalarında bulunan kimyasal maddeler saç derisinden emilerek annenin vücuduna çok az miktarda geçebilir.Bu çok az anneye geçen kimyasallar da bebeğe zarar verecek düzeyde değildir.Günümüzde daha az toksik,organik bitkisel boyalar mevcuttur.En azından saç boyatılacaksa bile bu tür boyaları seçmek daha güvenli olacaktır.

Şu ana kadar yapılan hiçbir araştırmada saçını boyattığı için bebeğinde anomali gibi bir durum yaşayan bir vaka olmamıştır.

Emzirme döneminde de saç boyasının süte geçmesi beklenmeyen bir durumdur o yüzden emzirme sırasında saç boyamanın bir zararı yoktur.

Bu konudaki genel görüşü şöyle özetleyebiliriz.Gebelikte ilk 3 ay saç boyamaktan uzak durmalı,sonraki dönemde çok gerekli değilse doğum sonrasına bırakılmalı,fakat anne için önemli bir durum ise psikolojik olarak çok etkileniyorsa bilinen bir zararı olmadığı için boyatmasına izin verilebilir.



Alıntı
 
Alt 16 Mayıs 2022, 06:45   #2
Standart

Boyayanlar oluyor herhangi bi sakıncası görülmemiş. Kimyasallar bebeğe geçmiyorsa sıkıntı yok

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:00.