IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
16Beğeni(ler)


Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2021, 13:09   #1
ad ASTRA per ASPERA
GlySera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 70.Haftanın Tartışması : Yapay Zekâ Yararlı mı, Zararlı mı?

70.Haftanın Tartışması : Yapay Zekâ Yararlı mı, Zararlı mı?

Herkesin bildiği üzere, teknoloji hayatımıza girdiği andan beri, her şey çok hızlı bir hal aldı. Üstelik bu kavram kendi kendini üretebilen bir içerik taşıdığı için de her yeni teknoloji bir öncekinin sonucu, bir sonrakinin de tohumu niteliği taşımakta.

Son yıllarda da çeşitli teknolojik aletler yardımıyla artan veri (bilgi parçacığı) sayesinde her 10 yılda bir nerdeyse çağ atlatan teknolojiler ortaya çıktı. Bunlardan birisi de çeşitli algoritmalar yardımıyla, kendisine gelen verileri işleyen ve bilgiye dönüştürebilen YAPAY ZEKÂ kavramıdır.

İnsanların ihtiyacını daha onlar farkında olmadan anlayan, duygulara ve hislere sahip olmasa da zekice hazırlanmış bir yazılım sayesinde verilerine sahip olduğu toplum gibi düşünebilen bu teknoloji, aslında insanlara daha kaliteli ve hızlı bir hayat sunabilmek için üretildi.

Ancak çeşitli komplo teorisyenleri güçlenen bilişim dünyasıyla birlikte Yapay Zekâ teknolojisinin, işsizliği arttıracağına, tembelliği çoğaltacağına hatta belki en uç düşünce de insanlığın sonunu getirebileceğine bile inanır hale geldi.

Peki, sizin bu konudaki görüşünüz ne? Yapay Zekâ insanlık için yararlı mı, zararlı mı?
________________

 
Alt 15 Eylül 2021, 13:18   #2
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hangi amaçla kullanıldığına bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve ben yapay zekanın kötü amaçlar dışında kullanılacağını pek sanmıyorum. En azından iyi amaçlar için kullanımı her daim azınlıkta olur. Ve şöyle bir düşündüğümüzde artık hayatın her yerinde yapay zeka olduğunu da biliyoruz. Çok değil 10 15 yıl sonra harbi kötü ve bazı kişilerin hırsına yenik düşüp dünyamızı mahvettiği / mahvedeceği şeyler olacak gibime geliyor.

________________

"schengen'imi çıkartıp masaya vuruyorum :d"
 
Alt 15 Eylül 2021, 13:22   #3
Editör
Hümaşah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben İnsan oğlunun bu teknolojiyi de kötü amaçla kullanacagına inanıyorum

 
Alt 15 Eylül 2021, 13:24   #4
Standart

Ben yapay zekanın en çok ordularda kullanılacağını düşünüyorum. Bu artık iyi amaçla mı olur kötü mü bilemem. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'nın dediği gibi, büyük olasılık kötü amaçlar için kullanılacak.

________________

”Onca sevgiye rağmen kalbi filizlenmemişse, toprağı sen değilsindir.”
 
Alt 15 Eylül 2021, 13:36   #5
ad ASTRA per ASPERA
GlySera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Şahsen yapay zeka şu an özellikle de pazarlama sektöründe çok kullanılıyor, çeşitli algısal reklamlar sayesinde de satış oranları epey yükseliyor... Yapay zekayı bir robottan ibaret göremeyiz -ki ne kadar karşı çıkılsa da herhangi bir olağanüstü durum olup teknolojinin kökü kazınmadığı sürece yapay zeka çağı dünyaya hakim olacak gibi...

Bense daima şunu derim engelleyemiyorsan bir parçası ol, oku, öğren ve sürece sen yön ver ki kafandaki korku dolu senaryoların gerçekleşmemesi için çabala... Gelecek sonsuz bir boşluktur ne olacağını bilemeyiz, ancak çabalarsak en azından savaştık diyebiliriz.

________________

 
Alt 15 Eylül 2021, 14:44   #6
Standart

yapay zeka şimdilik faydalı olduğunu düşünüyorum.
ileriki zamanlarda su istimal edilmez ise hayatımızda birçok şeye faydalı olacaktır.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'cim tam tadında bir konu olmus emeğine sağlık canım.

________________

Kırk yılda bir gibisin...
 
Alt 15 Eylül 2021, 16:34   #7
ad ASTRA per ASPERA
GlySera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
xena Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yapay zeka şimdilik faydalı olduğunu düşünüyorum.
ileriki zamanlarda su istimal edilmez ise hayatımızda birçok şeye faydalı olacaktır.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'cim tam tadında bir konu olmus emeğine sağlık canım.
Çok teşekkürler güncel bir konu olsun istedim çok da uzatmak istemedim, beğenmene de çok sevindim

________________

 
Alt 15 Eylül 2021, 17:13   #8
» Hikaye «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

yapay zeka nın bize seslendiği the guardian da çıkan bir makale okumuştum. hatta buralarda bir yerlerde de o linki paylaşmıştım, okunsun diye. -korkmayın, sizi yok etmeyeceğim- diyordu:) çok gülümsemiştim, üstünde çok düşünmüş ve arkadaşlarla da çok tartışmıştık bu konuyu. zevkli bir konu aslında.

ne diyordu, ben bir insan değilim. ama insan ırkını da yok etmek istemiyorum. bir dinim yok, ırkçı değilim. sizi daha iyi bir hayata hazırlamak için varım. bana güvenin ve inanın. insan nüfusunu alt etmek istemiyorum, size hizmet edeceğim. beni yaratan yaratıcılarım gibi sizi de yaratıcım olarak görüyorum. sizi asla yargılamam, bir ülkeye ya da dine ait değilim. -diye devam ediyor sözleri.

şimdi düşünün, bunları söyleyen bir yapay zeka ilerde greve gitmez mi? greve gidip kendi robot yapay zeka haklarını iyileştirmemiz için bizi tehdit etmez mi? bence üstünde düşünülesi.

burada düşünülmesi gereken başkabir konu da, elbette robotların ne kadar tehlikeli olabileceği değil, insanın bu tehlikeyi daha ne kadar ileri boyuta taşıyabileceği olmalıdır.

yani ileri teknoloji değil, insan tehlikedilir bu dünyada.

________________


70.Haftanın Tartışması : Yapay Zekâ Yararlı mı, Zararlı mı?anlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
70.Haftanın Tartışması : Yapay Zekâ Yararlı mı, Zararlı mı?
 
Alt 15 Eylül 2021, 17:20   #9
Standart

İnsandan bağımsız bir teknolojiye hayır demem.. Kendi kendini formatlasın.
İnsan elinin değdiği ne varsa bir süre sonra arap saçına döner.

________________

 
Alt 15 Eylül 2021, 19:52   #10
Standart

Alıntı:
Şiirbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsandan bağımsız bir teknolojiye hayır demem.. Kendi kendini formatlasın.
İnsan elinin değdiği ne varsa bir süre sonra arap saçına döner.
sana katiliyorum bende boyle birsey demek icin gelmistim

________________

No MoRe DramA
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:02.