IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


14Beğeni(ler)


Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2020, 10:19   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 27. Haftanın Tartışması Pandemi Dolayısıyla Bayramlardaki Değişim

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Bu haftaki konumuzu haftanın anlam ve önemine uygun şekilde açmak istedik. Cuma günü mübarek Kurban Bayramımızın ilk günü biliyorsunuz bir önceki bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti, bayramda belki de ilk kez çoğu insan birbirini görememiş uzaktan görüntülü konuşmalarla bayramlaşmışlardı.

Başımızdaki bu belalı virüs yüzünden hayatımızın pek çok alanında( neredeyse tümünde) kısıtlamalar yapmak durumunda kaldık ama en yaralayıcı olanı da bayramlar üzerindeki etkisi oldu sanırım.

Biz sıcak bir milletiz, bizde bayram demek sarılmaktır, el öpmektir, tokalaşmaktır, küçük büyük tüm ailenin aynı çatı altında toplandığı kahvaltı sofralarıdır, camide kılınan bayram namazıdır bayram.
.

Geçen bayram hiçbirini yapamadık bunların umarım pandemi süreci geçip gidince eskisinden daha çok kıymet bilen, aramak yerine yanına gidip bayramlaşan, bayram namazlarına erkenden uyanıp giden, sevdiklerine sımsıkı sarılmanın değerini anlamış bir nesil olabiliriz.

Pek çok değeri bir rutin gibi yerine getiriyordu çoğumuz, o hissiyatı yaşamanın özlemiyle umarım kendimize biraz da olsa gelmişizdir. Hayat o kadar kısa ki sevdiklerinize sevdiğinizi söylemekte gecikmeyin. Gidememek, sarılamamak, eskisi gibi kutlayamamak da sizi alıkoymasın, arayıp bayramlaşıp gönül almaktan.. Fiziksel temas edemeseniz de bayram ruhunu sevdiklerinize iki güzel sözünüzle hissettirebilirsiniz..

Hepinize şimdiden hayırlı bayramlar dilerim. Daha güzel bayramlara hep birlikte ulaşmak dileğiyle..


Konu fikri için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımefendilere teşekkür ederim..
 
Alt 28 Temmuz 2020, 10:24   #2
Standart

Temkinli olmak lazım, Hayırlı bayramlar şimdiden.

 
Alt 28 Temmuz 2020, 10:32   #3
Standart

Evet bayramlar bizde çok önemli, kalabalık sofralara alışmışız biz bayramlar da. Bayram demek el öpmek demek, sarılmak demektir bizde doya doya.
Ramazan Bayramı biraz buruk geçmişti yasaktan dolayı, bu bayram yasak yok ama insanlar yine de temkinli davranacaktır diye düşünüyorum. Sağlık herşeyden önce geliyor, dilerim ki artış yaşanmaz.

 
Alt 28 Temmuz 2020, 10:49   #4
Standart

Bi bayramda da sarılmasınlar.

 
Alt 28 Temmuz 2020, 10:50   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

umarim temkinli, dikkatli davranir herkes; artis yasanmaz. hayirli bayramlar simdiden :)

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 28 Temmuz 2020, 11:03   #6
Kendi Hikayesinin Kahramanı
NeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bayramlar da standart olmaya başlamıştı ne yazık ki,ama geçen Ramazan bayramında yasaklar nedeniyle bayramı yaşayamadık,sevdiklerimizi göremedik o nedenle içimizde kaldı ve bayramın ne kadar değerli olduğunu anladık. Hani derler ya insan elindekinin değerini kaybetmeyince farkına varamıyor diye aynen öyle oldu. Allah hepimize sağlıklı,sıhhatli,hastalıksız,keyifli,güzel,huzurl u ve sevdiklerimizin yanında nice bayramlar göstersin. Tedbiri elden bırakmayalım,herşey geleceğimiz için. Şimdiden Bayramınızı kutlarım,hayırlı bayramlar..;dayi

________________

Doğallığın verdiği huzuru, doğal olmayan yollardan arama. Çünkü sadelik, sahtelik sevmez.
 
Alt 28 Temmuz 2020, 15:48   #7
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnsanların sosyal hayatlarında değişikliklere sebep olan korona virüs salgıni sonrasi ‘Nerede o eski bayramlar' sözü bu bayram gerçek oldu. Pandemi bu bayram çoğu alışkanlığı tersine çevirdi.

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 28 Temmuz 2020, 15:57   #8
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Covidin tek sevdiğim yanı diyebilirim.
1 sene boyunca aramak aklıma gelmeyen nefret ettiğim insanlarla aynı ortamda bulunma zorundalığından kurtuldum. Bir de şey var öp teyzenin elini muhabbetlerinden de kurtuldum. Konu ile alakası yok şu virüs bir bitsin bir ortama girdiğimizde de milletle öpme işini sonlandırmış olacağım.

 
Alt 28 Temmuz 2020, 23:08   #9
Standart

Bu bayram çok önemli eğer herkes önlemini alır önce kendilerini sonra sevdiklerni düşünür minimum düzeyde atlatabilirsek çok güzel olacak ama malesef buna inanmıyorum çünkü milletçe bize birşey olmaz ayaklarını pek severiz ve böyle de davranırız.
Bakalım okulların açılması kesin gözle bakılıyor ama vakalar çok artarsa değişebilir de bu düşünceler. Göreceğiz, merakla bekliyorum bende.

 
Alt 29 Temmuz 2020, 20:23   #10
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bayram diye birşey kalmamış ki, bayram olmuş tatil. Pandemi olmadan öncede tatile gider ailelerini telden arıyordular. Kurallara gelincede inş uymaya çalışırız şu musibeti tez zamanda atlatırız

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:49.