IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2020, 13:57   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ameliyatsiz yuz germe yontemi: Ip askilama

Yuz sarkmalari ile savasma konusunda ameliyatsiz yontemlerin de mevcut oldugunu soyleyen uzmanlar, yuz bolgesine uygulanan ip askilama ile ilgili bilgi verdi. Zaman icerisinde ve yercekiminin etkisine bagli olarak ortaya cikan sarkmalari onlemek icin uygulanan ip askila yontemi 30 dakika gibi bir surede lokal anestesi uygulanarak yuz ve boyun bolgesinde basarili sonuclar verecek sekilde uygulaniyor.

Ameliyatsiz yuz germe yontemi olarak da bilinen ip askilamanin, bu alanda bir uzman tarafindan uygun sartlarda gerceklestirilmesi buyuk onem tasiyor. Memorial Diyarbakir Hastanesi Dermatoloji Bolumu’nden Uz. Dr. Hamza Aktas, ameliyatsiz yuz germe islemi hakkinda bilgi verdi.


YUZ VE BOYUNDAKI SARKMALAR ICIN AMELIYATSIZ TEDAVI SECENEGI
Ip askilama yontemi, “ogle arasi yuz gerdirmesi’’ olarak da tanimlanmakta ve kisa surede gerceklesmesi bakimindan, “ogle yemegi molasinda” bile yapilabilmektedir. Islem ameliyat disi bir yontem de olsa bazi enfeksiyonlarin ortaya cikamamasi icin bu alanda uzman bir doktor tarafindan yapilmasi ve cerrahideki sterilizasyon kosullarinin saglanmasi onemlidir.

Yanaklardaki ve cene kenarindaki sarkmalar, agiz kenarinda olusan derin katlantilari ve boyundaki “yelelenme” adi verilen gorunum ile sarkmalar, ip askilama sayesinde ortadan kaldirilabilir.

ERIYEBILEN KALICI IPLERIN FONKSIYONU FARKLI
Ameliyatsiz yuz germe ya da diger adiyla ip askilama islemi icin kullanilan ipler, kalici ve gecici olarak yani eriyebilir formda imal edilmektedir. Uzerlerinde baliksirti olarak tabir edilen disli bir sistem sayesinde dokuya tutturulur. Cilt altina yerlestirilerek, yuz ve boynun herhangi bir yerindeki sarkmanin tedavisi icin uygulanir. Kalici olan aski ipleri uzun donem etki gostermektedir. Eriyebilir formdaki ipler ise imal edildigi malzemeye gore 6 ay ile 2 yil arasinda kalabilir.

UYGULAMA ALANI YUZ BOLGESI ILE SINIRLI DEGIL
Ip askilama yontemi yuz ve boyun bolgesinde bircok noktada kullanilabildigi gibi vucudun bazi bolgelerinde de uygulanabilmektedir. Meme deformasyonlari ve sarkmasinin duzetilmesi, yercekiminin etkisi ile kalca bolgesindeki sarkmalarin toparlanmasi, kol ve bacak ici bolgelerinin sIkilastirilmasinda da kullanilmaktadir. Lokal anestezi altinda ince igneler ile giris yapilan cildin icine boylu boyunca yerlestirilen ipler, yukari cekilerek cildin toparlanmasi saglanmaktadir. Iplerin, cilt altinda bir ag seklinde yerlestirilmesi de etkiyi artirmaktadir.


HASTAYA BIRCOK AVANTAJ SAGLIYOR
Cerrahi disi bir islem olan ip askilama yontemi, hastanin agri sorununu minimum duzeyde yasamasini saglamakta ve cerrahiye bagli komplikasyon risklerini de ortadan kaldirmaktadir. Zaman sinirlamasi olan kisiler icin hicbir soruna yol acmaz. Cunku islem yapildiktan sonra kisi normal yasamina ayni gun ya da ertesi gun devam edilebilir. Etkisi hemen gorulur. Geri dondurulebilir ve duzeltilebilir bir islemdir.

IP ASKILAMA YONTEMI HAKKINDA MERAK EDILENLER
1- Islem ne kadar surer?

Islem yerlestirilecek iplik sayisina bagli olmak uzere 30 dakika ile bir saat arasinda surmektedir.

2- Herkeste ayni etkiyi gosterir mi?

30 ile 65 yas arasinda yer alan, cilt sIkiliginda sorunlar baslamis, botoks ve dolguya gore daha uzun sureli, daha etkili ve bicak altina yatmadan yuz germe etkisi gormek isteyen kisiler en uygun adaylardir. Islem yapilacak kisilerin, cilt sarkmalarinin cok ilerlememis olmasi onemlidir. Cildinde asiri sarkma ve iyice oturmus derin cizgiler olan kisiler, islem icin uygun aday profilinin disinda sayilir. Ayrica, kisi yaslanma surecinin ileri evrelerinde olmamalidir. Yaslanma gorunumu oturmus kisiler icin geleneksel yontem olan yuz germe ameliyati daha iyi sonuc verecektir.


3- Tedavinin etkisi ne kadar surmektedir?

Islemin etkisi bireylerin metabolizma hizindaki farkliliklara bagli olarak degismektedir. Genel olarak birkac sene surmektedir fakat bu noktada sagliginizi emanet ettiginiz kisilerin bilgi duzeyleri, tecrubeleri ve uygulamayi ne derece ozenli yaptiklari onem tasimaktadir.

4- Islem sirasinda aci hissedilir mi?

Sadece ameliyatsiz yuz germe icin degil genel olarak tum islemlerde tedaviyi alanlarin aci algilari farklilik gosterir. Islem esnasinda yapilan lokal anestezi, agri ve sizilari minimize edebilir.

5- Tedaviden sonra nelere dikkat etmek gerekir?

Tedaviden hemen sonra kabariklik, kasinti, kizarikliklar gorulebilir. Bu belirtiler birkac gun sonra kendiliginden kaybolur. Tedaviyi takip eden birkac haftalik dilimde dis tedavisi, yuz masaji ve asiri spor yapilmasi onerilmemektedir. Herhangi bir komplikasyonun onune gecmek icin bir sure icin sirtustu yatmak da onem tasir.


6- Kimlere uygulanmamalidir?

Ilerlemis kanser hastaligi olanlar, diyabet hastalari, pihtilasma bozukluguna sahip kisiler, cildinde enfeksiyona bagli iltihap olanlar, agir otoimmun hastaligi olanlar, cocuklar ve hamilelere uygulanmamalidir. Ayrica biyolojik malzemelere alerjisi ya da asiri hassasiyeti olan kisiler doktorlariyla bu bilgiyi paylasmali ve tedavi icin uygun aday olup olmadiklarina karar verilmelidir.
 
Alt 25 Şubat 2022, 06:42   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnsan olduğu gibi görünmeli

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:00.