IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By SiRi
  • 1 Post By SiRi


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2020, 18:48   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cilt Bakiminda Kusburnu Yaginin Onemi

Kusburnu yagi, yabani gul bitkisinin kusburnu denilen kirmizi veya turuncu renkte meyvelerinin icinde bulunan tohumlardan elde edilir. Baslangicta Mayalar ve Yerli Amerikalilar tarafindan iyilestirici ozellikleri icin kullanilmistir. Kusburnu yagi (veya kusburnu tohumu yagi) yuksek oranda linoleik, alfa-linolenik ve oleik asit, ayrica tokoferol ve karotenoidlere sahiptir. Bu kombinasyon oksidatif stresi notralize etmek icin bir anti-inflamatuar ve antioksidan olarak faydalidir. Kusburnu yaginda yuksek konsantrasyonda bulunan yag asitleri, cildin dogal yenilenme surecini desteklemek icin calisir, saglikli cilt hucresi dongusunu, cilt dokusunun iyilesmesini, dolgun, puruzsuz ve gergin bir cilt olusumunu tesvik eder.

Kusburnu Yaginin Faydalari
Cogu guzellik ve bakim urunleri gibi, herkeste ise yaramayabilir ancak kusburnu yaginin bircok faydasi vardir. Kusburnu yagi, tum cilt tipleri icin asagidaki faydalari sunan super bir urundur.
Cildi yeniler ve iyilestirir: Kusburnu yagi, yuksek konsantrasyonlarda A, B1, B2, B3 ve K vitaminlerine sahiptir. Bunlar kusburnu yagina olaganustu yenileyici ve iyilestirici ozellikler kazandirir. C vitamininin antioksidan aktivitesi UV hasarina karsi cildi korur ve onarir, kirisIkliklari azaltmaya yardimci olur.
Cilt onarici guce sahiptir: Bir calisma, ameliyat sonrasi hastalarda kusburnu yagi kullaniminin yara izlerinin genel gorunumunu iyilestirdigini kanitlamistir. Kusburnu yagi genellikle yanik unitelerinde ve cerrahi yara izleri olanlarda kullanilir cunku kaybolan cilt ve tonu onemli olcude iyilestirmeye yardimci olur. Kusburnu yagina canli turuncu rengini veren sey likopendir. Kusburnundaki likopen (domates, pancar, nar ve kusburnu gibi kirmizi meyve ve sebzelerde dogal olarak bulunan bir karotenoid bilesigi) faydalarla dolu bir antioksidandir, cildi cevresel hasarlardan korur ve onarimina yardimci olur. Kusburnu yagi iceren bir catlak izi onleme kremini kullanan kadinlarin hamilelikleri boyunca catlak izleri gelisme olasiligi daha dusuk olmustur.
Kollajen uretimini ve cilt elastikiyetini arttirir: Arastirmalar, sekiz hafta boyunca kullanilan kusburnu yaginin kirisIkliklarda, cildin nem seviyesinde ve elastikiyetinde onemli gelismeler olmasini sagladigini gostermistir. Kusburnu yagindaki A vitamini, kollajen ve elastin yikimi surecini yavaslatarak cilt hasarini azaltir. Cildinde sarkma fark edenler kusburnu yaginin cilde esneklik verici ozelliginden yararlanabilir. Taze, genc gorunumlu bir cilt icin sabah ve yatmadan hemen once aksamlari yuze birkac damla surulebilir.
Cildi yogun bir sekilde nemlendirir: Linoleik asit ve diger cesitli esansiyel yag asitleri de dahil olmak uzere, kusburnu yagi hidrasyon ya da nemlendirme icin tercih edilir. Duzenli olarak kusburnu yagi kullanan bircok kisi, derilerinin daha az kuru oldugunu belirtmektedir.
Yaslanma karsitidir, pigmentasyonu azaltir, cildi aydinlatir: Kusburnundaki retinol olarak da bilinen A vitamini, saglikli cilt hucreleri olusturmaya, korumaya, ince cizgiler ve kirisIkliklar gibi yaslanma belirtileri ile savasmaya yardimci olan guclu bir maddedir ancak asiri duyarli cilt tiplerinin bakiminda dikkatli kullanilmalidir. Kusburnu C vitamini bakimindan da dogal olarak zengindir. Kusburnunda aslinda diger narenciye meyvelerinden yaklasIk 60 kat daha fazla C vitamini oldugu bilinmektedir. C vitamini, serbest radikal hasarini, erken yaslanmayi ve pigmentasyonu hafifletir. Cilt dongusunu duzenleyen A vitamini benzeri bilesIkler olan karotenoidler C vitamini
ile birlikte daha parlak, daha esit bir ten rengine yol acar. Cilt tonunu esitlemek icin ugrasanlar veya kirmizi lekelere sahip olanlar, cildini sIkilastirmak isteyenler bu vitamin dolu esansiyel yagi ciltleri hassas olsa bile temiz ve nemli iken hem sabahlari hem de aksamlari surebilir. Gunluk rutinde az miktarla baslanmali, cilde masaj yapar gibi uygulanmalidir.

Sivilcelerle savasir: Retinoidler, hucre dongusunu folikuler tikanmayi ve siyah nokta olusumunu azaltacak sekilde etki gosterir. Kusburnu yaginin anti-inflamatuar etkileri kizarikligi hafifletir.
Antibakteriyeldir: Kusburnu yagindaki fenoller antibakteriyel, antiviral ve antifungal ozelliklere sahiptir. Yag, egzamaya egilimli bir cildi olan hastalari tahris etmedigi surece hem cildi yeniden nemlendirmede hem de egzamada yaygin olarak gorulen enfeksiyonlari onlemede yarar saglayabilir. Kusburnu yagi tahrisi azaltma ozelliklerine sahip olan E vitamini ve antosiyanin bakimindan zengindir. Kusburnu yagi rosacea (gul hastaligi), egzama ve diger enflamatuar cilt sorunlari ile ugrasanlar icin son derece faydali olabilir.
Peeling icin kullanilabilir: Seker ve deniz tuzuna benzer sekilde, kusburnu tohumu yagi, kabartma tozu ile birlestirildiginde dogal bir soyucu (olu cilt hucrelerini uzaklastirici) olarak calisabilir.

Kusburnu Yaginin Yan Etkileri Nelerdir?
Kusburnu yaginin bilinen bir yan etkisi yoktur ve genellikle tum cilt tipleri icin guvenlidir ama yine de gunluk rutine yeni bir urun eklemeden once daima bir cilt yama testi yapilmalidir. Kusburnu yagi ve retinoidler dikkatli kullanilmalidir. Cildi akneye (sivilceye) egilimli olanlar daha fazla tahris edebilecegi icin peeling uygulamalarinda bu yagi kullanmamalidir.

Kusburnu Yaginin Kullanim Sekli
Kusburnu yagi vucudun her yerinde cok farkli amaclar icin kullanilabilir. Dogal bir antienflamatuar olan kusburnu yagi kuru, olgun, yagli, akne egilimli ve hassas olan tum cilt tipleri icin mukemmel olabilir. Kusburnu yaginin gunde iki kez (sabah ve aksam) kullanilmasi guvenlidir. Bu yag dogrudan cilde uygulanabilir veya kullanilmakta olan nemlendiriciye eklenerek ya da baska esansiyel yaglar icin bir tasiyici yag olarak kullanilabilir. Pek cok cilt bakim urunune eklenmis olmasina ragmen, kusburnu yagi cogunlukla dogrudan cilde uygulanacak saf halde bulunabilir. Birkac damla kusburnu yagi yuz ve vucut derisine dairesel hareketlerle surulebilir. Ayrica saci besler, guclu tirnaklari destekler. Gunun herhangi bir saatinde kullanilabilir ama en iyi sonuclar icin genellikle sabah ve gece kullanilmalidir. Bu yag, UV isinlarindan korumak icin koyu, kehribar renkli bir sisede bulundurulmalidir cunku bu isinlara maruz kaldiginda urunun gucu azalabilir. Saklanacagi yer karanlik ve serin olmalidir.
 
Alt 11 Şubat 2020, 18:51   #2
Standart

Bakim şart:)

 
Alt 11 Şubat 2020, 19:24   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
SiRi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakim şart:)
Yani yapmak lazim : )

 
Alt 11 Şubat 2020, 19:27   #4
Standart

Alıntı:
CeReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani yapmak lazim : )
Elbette :)

 
Alt 18 Mart 2022, 07:47   #5
Standart

Doğru kullanımda her bitkinin faydası var aslında. Kuşburnunun da bi çok faydalı özelliği varmış.
Kullanılabilir

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:16.