IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2021, 10:56   #1
Standart Doğru Nemlendirici Nasıl Seçilir?

Cilt bakımının altın kurallarından biri olan nemlendiricinin cilt tipine uygun bir şekilde seçilmesi ve düzenli olarak kullanılması gerekir. Günün sonunda nemini ve birbirini takip eden günlerin yıllara dönüşmesi sonucunda elastikliğini kaybeden cilt gücünü uygun bir nemlendirici ile geri kazanabilir. Bu nedenle sabah ve akşam düzenli olarak yüz nemlendirici krem kullanılması büyük önem taşır. Gerginliğini, yıpranmışlığını ve kuruluğunu yüz nemlendirici krem ile yenen cilt kendini çok daha hızlı onarmaya ve göz kamaştırıcı görünmeye başlar. Cildinizi ödüllendirmek için bir an önce kendinize uygun bir cilt bakım rutini oluşturabilir, yıllara meydana okuyabilirsiniz.


Doğru Nemlendirici Nasıl Seçilir?


Cilt Tipine Uygun Nemlendirici Nasıl Seçilir?

Cilt bakımında her zaman öncelik cilt tipine verilir. Uygulanan işlem ve ürün cilt tipine uygun değilse beklenen gerçekleşmez ve aksine ciltte istenemeyen sonuçlar meydana gelebilir. Bu nedenle bir süre cildinizi doğru bir şekilde gözlemlemeniz ve sonrasında cilt tipinizin kuru, karma ya da yağlı seçeneklerinden hangisine daha uygun olduğunu bulmanız gerekir. Bunun ardından aşağıdaki açıklamalardan kendinize en uygun nemlendiriciyi bulabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin : Kuru ciltler kırışmaya çok daha fazla eğilimli olduğu için nemlendiricinin kesinlikle kullanılması gerekir. Bitkisel yağların olduğu nemlendiricilerden yardım alınabilir. Ayrıca kuru ciltler için en iyi yüz nemlendirici kremler içerisinde kolajen madde içerenlerdir. Bu madde cilt yenilenmesini destekler ve cildin rahatlamasını sağlar.

Yağlı Ciltler İçin : Yağlı ciltler genellikle sivilce ve akneye eğilimlidir. Bu nedenle çok daha özenle temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekir. Ayrıca bu cilt tipinde mevcut yağın fazla olmasından dolayı nemlendiriciye ihtiyaç olmadığı düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Yağlı ciltler için en iyi yüz nemlendirici kremler cilt yağı dengeleyen ve kolay emilenlerdir. Su bazlı nemlendirici seçenekleri hafif ve ince formları ile yağlı ciltlerin en büyük dostudur.

Karma Ciltler İçin : Nem dengesi kuru ve yağlı ciltlere oranla daha iyi olan karma ciltler genellikle yağlı cilt tipine daha çok benzerlik gösterir. Güne başlarken normal olan ve gün içerisinde yağlanma gösteren cilt genellikle bu kategoride yer alır. Su bazlı nemlendirici bu nedenle karma ciltlerin de dostu olacaktır. Ayrıca karma ciltler için nemlendirici özelliği olan kremler de tercih edilebilir. Yağ ve nem dengesi bu şekilde kurulabilir.


Nemlendirici Ne Zaman Sürülmeli?

Nemlendiricinin sürülme zamanlamasını size söyleyecek olan yine cilt tipinizdir. Bu nedenle nemlendirici ne zaman sürülür sorusuna keskin zaman aralıklarıyla cevap vermek mümkün olmaz. Günlük makyaj yapıyorsanız cildinize makyaj uygulamadan önce nemlendirici kreminizi baz olarak uygulayabilirsiniz. Eğer çok kuru bir cildiniz varsa sabah ve akşam yatmadan cildinizi nemlendirebilir, gün içerisinde de tazeleme yapabilirsiniz. Özellikle gece cilt temizliğinden sonra yapacağınız nem uygulaması bütün gece cildinizin yenilenmesini sağlayacağı için en çok gece saatlerini tercih ederek en iyi sonucu alabilirsiniz.

Nemlendirici Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nemlendiricinin cilt tarafından %100 emilmesini istiyorsanız öncelikle cildinizi kirden arındırmanız ve uygun bir temizleyici ile temizlemeniz gerekir. Eğer cilt lekeleriniz varsa gündüz kreminizi SPF içerikli tercih ederek güneşten de korunabilirsiniz. Hassas ciltlerinse nemlendirici seçiminde çok daha dikkatli olması ve kızarıklık, tahriş gibi sorunlara yol açacak içerikte nemlendiricileri kullanmaması gerekir. Nemlendirici kremi uygularken çok fazla kullanarak çok daha iyi sonuçlar alınacağı da düşünülmemelidir. Cildi ince bir tabaka halinde saran, fındık büyüklüğündeki kullanımlar idealdir. Krem dairesel hareketlerle ve nazik bir şekilde cilde yedirilmeli ve kısa bir masaj ile kan dolaşımı hızlandırılmalıdır. Bu gibi uygulamalar sonucunda nemlendirici kreminizden alacağınız verim artacaktır.


Alıntı
 
Alt 13 Haziran 2021, 11:18   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Su bazlı nemlendirici bu nedenle karma ciltlerin de dostu olacaktır.

En iyisi Loreal'in aloe vera nem terapisi valla ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 13 Haziran 2021, 16:55   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

40 yaşından sonra düşünürüm bunları.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:42.