IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2020, 23:40   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yaşlanmayı Geciktirmenin Yolu

Yaşlanmayı Geciktirmenin  Yolu


Cildinizde yaşınız gibi yaşlanmaya mahkum her çizgimizde ne kadar çok anı varsa hepsinin birer hatırası mevcut Tabiki. Ama biz kadınlar için önceliğimiz güzellik olunca bazı hususlar da dikkat etmemiz gerekiyor onlardan bir kaçı şunlardır...


Gelişigüzel krem kullanmayın

Nemlendirici, anti-aging, gözaltı kremleri gibi bir kozmetik ürün kullanacaksınız mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmalısınız. Annenizin, kardeşinizin ya da arkadaşınızın kremini kullanmayın, kozmetik mağazalarından gelişigüzel krem almayın.

Sigara cildinizi kırıştırır

Sigara cildin elastikiyet kaybına neden olur, ciddi anlamda cilt düşmanıdır. Sigara içmek cildin kırışmasına ve sarkmasına yol açar. Hem sağlığınız hem de cildiniz için sigarayı bırakmayı deneyebilirsiniz. Sigaranın miktarı cilde zararı konusunda önemli değil, ne kadar çok sigara içiyorsanız o kadar zararlıdır ama gün içerisinde içilen tek bir sigara bile cildi yaşlandırmak için yeterlidir.


Uykunuzu düzene sokun

Düzenli uyku, sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmanın olmazsa olmazıdır. Düzenli uyuyan, uykusunu almış dinlenmiş kişilerde cilt daha sağlıklı görünür ve yaşlanma daha geç olur.


Cilt akımlarınıza dikkat edin

Alalade bir yerde cilt bakımı yaptırmayın. Cilt bakımı, peeling ve kimyasal işlemlerin mutlaka doktor kontrolü altında yapılması gerekir. Dermotologunuza danışarak aksatmadan doğru yerlerde cilt bakımınızı yaptırabilirsiniz.


Diyetinizi mutlaka diyetisyen gözetiminde yapmalısınız.

Aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Şekerli ve yağlı yiyecekler hormonal dengeleri bozarak, cildin yaşlanmasını yol açabilir.
Yanlış diyetler cildi yaşlandırıyor*Sağlıklı, canlı bir cilt için doğru ve dengeli beslenmek çok önemli bir faktördür. Yapılan diyetler, cilt, saç ve tırnak sağlığı açısından önemlidir. Çünkü bu yanlış diyet dönemlerinde aşırı zayıflama, yetersiz ve dengesiz beslenme, cildin soluk ve donuk görünmesine yol açabilir, erken yaşlanmaya neden olabilir.


Güneş koruyucu kullanın

Cildin yaşlanmasına neden olan en büyük dış faktör güneştir. Güneş hasarı cildi en çok yaşlandıran sebep olarak bilinir. Özellikle 25 yaşa kadar alınan yoğun güneş, 40’lı yaşlardan sonra hem kırışıklık hem de lekelenme olarak bize geri döner. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için sadece yazın değil, kışın da güneş koruyucu kremler kullanmalısınız.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50.