IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lareina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2020, 13:07   #1
Ben şarap kadınıyım, şarap bir kültürdür. O sever bu sevmez, beni ilgilendirmez.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cildi parlatan yiyecekler

Her ne kadar kozmetik sektörü cilt sağlığı konusunda bir hayli ilerlemiş olsa da; aslında cildinizin bebek teni gibi pürüzsüz diri ve ışıl ışıl görünmesini sağlayacak maddeler günlük yaşamınızda mönünüze dâhil edebileceğiniz birçok yiyeceğin içerisinde doğal olarak yer almaktadır.

Cildinizi faydalı maddeler içeren yiyecekleri tüketerek içten beslemeniz şüphesiz ki tüm yapay kozmetik yöntemlerinden daha sağlıklıdır ve uzun vadede de daha kalıcı bir etkiye sahiptir.

İşte cilt sağlığı ve güzelliği için en etkili maddeleri içeren 4 önemli besin maddesi:

Çilek

Çilek başta olmak üzere yüksek oranda C vitamini içeren yiyecekler; kırışıklıkların ve yaşlılığa bağlı cilt kurumalarının azalmasına yardımcı olmaktadır.

Cildin genç ve sıkı kalmasına yardımcı olan kolajen üretiminde en temel maddelerden biri olan C vitamini ayrıca cildimizin bir numaralı düşmanı olan güneşin ultraviyole ışınlarına karşı da koruyucu bir kalkan görevi üstlenmektedir.

Domates

Domatese kırmızı rengini veren likopen cilt yumuşaklığını arttıran karotenoid maddesi sınıfına girmektedir. Bilimsel araştırmalara göre; cildi yumuşak olanların vücutlarında yüksek oranda likopene rastlanmaktadır.

Eğer bebek teni gibi pürüzsüz ve yumuşak bir cildiniz olmasını arzu ediyorsanız domates başta olmak üzere havuç ve karpuz gibi sıcak renklerdeki yaz meyve ve sebzelerini tüketebilirsiniz.

Tofu

Tofu edam peyniri ve soya sütü gibi yiyecekler cildin kolajeni tutma oranını arttırır ve böylelikle kırışıklıkların oluşmasını önemli ölçüde azaltır.

Bu yiyeceklerin sırrı isoflavon maddesi açısından zengin olmalarıdır. İsoflavon maddesi cildi zararlı güneş ışınlarından korur ve gençliğin sırrı olan kolajen maddesinin azalmasını engeller.

Ton balığı

Ton balığı başta olmak üzere Omega 3 açısından zengin olan somon alabalık ve sardalye gibi balıkları tüketmek cildinizin genç kalmasına ve kolajen üretiminin artmasına yardımcı olacaktır
________________

onların kalpleri de seninki gibi sanıyorsun herkes o kadar yumuşak, o kadar şefkat dolu olamaz. oysa oldukları gibi görmüyorsun insanları. olabilecekleri gibi görüyorsun. kendinden veriyor, veriyorsun. onlar her şeyini çekip alıncaya ve için bomboş kalıncaya dek.
 
Alt 21 Haziran 2020, 13:08   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tofu 🙄

________________

Hope. . . ✨

Swat
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:22.