IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 02:11   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Saç Derisinin Kaşınması Nasıl Engellenir?

Saçlı deride yaşanan kaşıntı problemi oldukça rahatsız edicidir. Saç derisinin yanında saç sağlığını da olumsuz etkiler. Kaşınmaya sebep olan rahatsızlıktan ve derinin sert şekilde kaşınmasından dolayı saç kökleri zayıflar ve bu durumda saçlar dökülebilir. Kaşıntıya yol açan faktörün tespit edilmesi ve alınacak birtakım önlemlerle kaşıntının giderilmesi hem cilt sağlığı hem de saçların sağlığı açısından önemlidir.

Saç Derisinin Kaşınması Nasıl Engellenir?
  1. Saç derisinde meydana gelen kaşıntı saç derisinde biriken toz ve kir gibi maddelerden kaynaklanabilir. Bu durum ayrıca saç temizliğinde, bakımında ya da saçın şekillendirilmesinde kullanılan ürünlerin saç derisinde kalan artıklarından da kaynaklanabilir. Bu gibi durumlarda saç derisinin kaşınmasının engellenmesi için saçların düzenli olarak yıkanması ve yıkama sonrasında saçların iyice durulanması yeterli olur.
  2. Saçları yıkamadan kullanılan şampuanların içerikleri cildin kurumasına sebep olabilir ve bu durumda kaşıntı problemi yaşanabilir. Bu durumun engellenmesi içinse kullanılan şampuanın kaliteli, besleyici ve nemlendirici özellikte olmasına dikkat edilmelidir.
  3. Saç derisinin kuru olmasının yanında aşırı yağlı olması da kaşınma nedenidir. Bunun için saçların haftada ortalama 2-3 kez yıkanmasına dikkat edilmeli, saçın yağlanmasına neden olabilecek uygulamalardan uzak durulmalıdır. Saçların aşırı sıcak suyla yıkanması da cildin yağ dengesini bozarak aşırı kurumaya ve buna bağlı kaşıntıya sebep olacağından dolayı saçlar mümkün olduğunca ılık suyla yıkanmalıdır.
  4. Saçlı deride meydana gelen kepeklenme de kaşıntı nedenidir. Bu durumda deride meydana gelen pullanma ve döküntülerin giderilmesi için önlem alınması gerekir. Eğer saçta kepeklenme mevsimsel olarak görülüyorsa bu durumda saçlı derinin nem dengesinin sağlanması için saç bakım maskelerinin uygulanması, saçlı deriye sirkeli su ya da limon suyu-su karışımı uygulanması gibi önlemler alınabilir. Ancak seboreik dermatit ve egzama gibi durumlarda saçlı deride meydana gelen kaşıntının giderilebilmesi için öncelikli olarak doktor muayenesi ve tıbbi tedavi tercih edilmelidir.
  5. Bakteriyel enfeksiyonlar ve mantar hastalıklarında da saçlı deride kaşıntı yaşanabilir. Bu gibi durumlarda bakteriyel enfeksiyonlar için antibakteriyel, mantar hastalıkları için de anti-fungal sabun, şampuan, merhem ya da krem gibi ürünler kullanılarak ciltteki rahatsızlık tedavi edilebilir ve bu şekilde derideki kaşıntı giderilebilir.

Alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 16 Mayıs 2021, 18:52   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her şampuanı kullanmamak lazım

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:08.