IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2020, 01:02   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yüz şekline göre makyaj hileleri

Uzmanlardan pek çok güzellik önerisi duyarız ancak yüz şeklimize göre ne yapmamız gerektiği konusunda pek bilgimiz yoktur. Yüz şeklimiz, nasıl makyaj yapacağımız konusunda son derece önemlidir. İşte yüz şeklinize göre 7 makyaj önerisi...


Allık
Yüz şekline göre verebileceğimiz ilk öneri allık üzerine. Bütün yüz tiplerinde allık önce elmacık kemiklerinden uygulanmaya başlamalıdır. Oval yüzlerde, doğal bir görünüm elde etmek için allık sadece elmacık kemiklere sürülmelidir. Uzun yüzlerde, kulaklara doğru; kare suratlarda ise allık şakaklara doğru yayılmalıdır. Yuvarlak yüzlerde ise, buruna çok fazla yaklaşmadan yanaklara uygulanmalıdır.

Kaş
Yanlış kaş şekli yüzümüzde faciaya sebep olacak kadar önemlidir. Kare yüzlerde kaşlar gür ve kalın olmalı, uzun yüzlerde düz olmalıdır. Yuvarlak yüzlerde ise kaşlarda hafif kavis olmalıdır.

Dudaklar
Dudak ürünlerinin yüz şeklinde önemli olmadığını düşünebilirsiniz ancak çok önemli. Yuvarlak yüzlerde cesur ve iddialı renkler kullanılabilir. Uzun yüzlerde ise doğal renkler kullanılmalıdır. Kare suratlarda yumuşak renkler tercih edilmelidir çünkü dikkati yüzün alt kısmına çeker.


Vurgulayıcı
Yüzünüzün belli noktalarını ortaya çıkararak daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Kalp şeklinde suratı olanlar, ağız çevresini vurgulamalı, yuvarlak suratlılar ise çene bölgesini öne çıkarmalıdır. Dikdörtgen suratlılarda, şakaklar ve ağız çevresi öne çıkarılmalıdır. Kare suratlılarda ise vurgu şakaklarda olmalıdır.

Dikkat dikkat
Yüz şekline göre güzellik önerilerinin amacı, belli bölgelere dikkati çekmektir. Makyaj yaparken, nereyi ön plana çıkarıp nereyi kapatacağınızı iyi bilmelisiniz. Yuvarlak yüzlü kadınlar gözlerini, doğru kaş şekli ile birlikte öne çıkarmalı. Kalp suratlı kadınlar da gözlerini öne çıkarmalıdır. Oval ya da kare yüzlü kadınlar ise simetrik özellikleri olduğundan vurguyu merkezde toplamalıdır.


Kaçınılması gerekenler
Bütün makyaj önerilerinde olduğu gibi, dikkati bazı noktalardan uzak tutmalısınız. Uzun suratlarda, açılı bir etki yaratmamak için allığı elmacık kemiği boyunca uygulamayın. Yuvarlak suratlarda allık kulaklara doğru yayılmalıdır. Oval suratlarda ise makyaj dengeli olmalıdır ve tek bir noktaya odak olmamalıdır.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:23.