IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2020, 08:46   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Saclara Zarar Veren Aliskanliklar

Dis gorunumun en onemli parcasi olan saclarin degeri yipranincaya kadar bilinmez. Saclar her zaman saglikli, parlak ve yumusak kalmazlar. Fakat insanlar her ne olursa olsun saclarinin canli ve saglikli olacagini dusunerek cok fazla islem uygulamaktan kacinmazlar. 30’lu yaslara girildikten sonra sac 20’li yaslardaki canliligini yavas yavas kaybetmeye baslar. Saclar eskisi kadar canli ve dolgun bir durumda olmaz. Durum boyle olunca saclari canlandirmak ve tekrar o dolgun gorunume ulasmak icin careler aramaya baslanir. Saclarin yaslar ne olursa olsun parlak ve guclu olmasi icin sac bakimlarinin duzenli olarak yapilmasi ve saclara zarar veren islemlerin en aza indirilmesi gerekir. Sac sagligina en cok etki eden kisinin yasan aliskanliklari ve beslenme sekli olur. Sagliksiz beslenen insanlarin bu aliskanliklarini saglikli yonde degistirmesi ile daha guclu ve saglikli saclara sahip olmasi mumkundur. Saclara zarar veren aliskanliklar asagida verilmis.

Spor Sonrasi Saclari Yikamamak
Insanlar spor yaptiktan sonra bitkin duserler ve dinlenmek icin yatarlar. Ancak bu saclara cok zarar veren bir durumdur. Spor sonrasi sac diplerinde biriken ter saclara cok zarar verir. Ter sac koklerini kopararak sac diplerinin nefes almamasina sebep olur. Saclarin saglikli ve guclu gorunumunu kaybetmemek icin spor yaptiktan sonra dus almak cok onemlidir.



Sik Sik Sac Sekillendirici Kullanmak
Herkes saclarinin her zaman cok bakimli ve kuaforden cikmis edasinda olmasini ister. Fakat fon makineleri, masalar ve duzlestiriciler saci her anlamda yipratan faktorlerdir. Sacin canliligini korumak adina bunlari hic kullanmamak gerekirken sart oldugu durumlarda haftada 1 kez kullanilabilir. Sac sekillendirici urunleri kullanmadan once saclara mutlaka isi koruyucu kremler ya da spreyler kullanmak gerekir.

Saclari Sicak Suyla Yikamak
Sac yelleri ve kafa derisi kurumasina sebep olan sicak su saclarin dokulmesine ve saclarin kirilip, yipranmasina neden olan etkenler arasinda yer alir. Hava soguk oldugunda dahi saclarin ilik su ile yikanmasi gerekir. Dustan cikmadan once ise saca soguk su ile son dokunusu yapmak saclarin canliligi ve sagligi acisindan cok onemli bir faktordur.

Saclara Kalici Sekil Vermek
Brezilya fonu ya da perma gibi saci kalici olarak sekillendiren islemler pek cok insana cazip gelse de kafa derisine ve saca cok fazla zarar verir. Brezilya ve perma islemleri yapilirken kimyasal solusyonlar kullanilir. Bu kimyasallar saclara cok fazla zarar verir. Saglikli saclar icin bu islemlerin yapilmamasi gerekir.

Saci Sik ve Sert Taramak
Saclari islakken ve sert bir sekilde taramak saca en cok zarar veren hatalardan bir digeridir. Saclar dustan sonra en hassas halini alir bu sebeple saclari taramadan once biraz kurumasini beklemek gerekir. Saclari sIk sIk taramakta saclarin kirilmasina ve dokulmesine sebep olur. Sadece dustan sonra saclar kuruduktan sonra tarayip diger bir dusa kadar yikamamak en idealidir.

Sagliksiz Beslenme Aliskanligi
Beslenme aliskanligi tum vucudu etkileyen bir faktordur. Bu sebeple saci da fazlasiyla etkilemektedir. Sagliksiz besinleri duzensiz bir sekilde tuketmek saclarin dokulmesine, canliligini yitirmesine sebep olur. Ayni zamanda kepek ve kuruluk gibi problemleri de yaninda getirir.
 
Alt 17 Mayıs 2021, 13:35   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sık, sık saç spreyi kullanmak zor zarar veriyor.

________________

~ E & B ~
 
Alt 26 Mayıs 2021, 13:15   #3
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Özen gösterilmeyen her şey zararlıdır.
Buna saç da dahil.

 
Alt 26 Mayıs 2021, 13:25   #4
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Saç yemek de zarar verir bilmiyorsanız sööliim.

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 26 Mayıs 2021, 13:58   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Wink

Saclari Sicak Suyla Yikamak bu benim kaynar su ile yıkarım bildiğiniz ama alışmışım işte temiz gelmiyor yoksa.

________________



per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:35.