IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2020, 16:44   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Siyah noktalari gecirmenin ve onlemenin yollari!

Cogunlukla yuzde bulunmasina ragmen, siyah noktalar vucudunuzun herhangi bir bolgesinde de bulunabilirler. Cildinize yapismis bir kir gibi gorunen bu noktalardan nasil kurtulacaginiz konusunda bir rehber hazirladik. Iste basliyoruz.

Hava kirliligi, makyaj, yanlis bakim... Cilt yuzeyindeki siyah kucuk noktalar kuskusuz kadin erkek herkesi rahatsiz ediyor. Her turlu yontemi denediginiz ancak bir turlu kurtulamadiginiz siyah noktalar icin dogal yontemlerle geldik.


CILDI TEMIZLEMEK, GOZENEKLERI ACMAK ICIN;

Yumurta aki maskesi kullanin: Yumurta sarisini 2 yumurtadan cikarin ve yumurta aklarini ince bir tabaka olusturacak sekilde yuzunuze nazikce uygulayin. Maskeyi 20 dakika yuzunuzde bekletin. Beyazlari yuzunuzden durulamak icin ilik su kullanin. Yumurta aki, gozenekleri sIkilastirmaya yardimci olur ve tikanmis kirleri puruzsuz bir sekilde yuzunuzden arindirir.

Bal ve tarcin kullanin: Yarim cay kasigi tarcini bir corba kasigi bal ile karistirin. Bu karisimi dairesel bir hareketle yuzunuze surterek uygulayin. YaklasIk 3 dakika surmeye devam edin. Tarcin bir ovma gorevi gorurken, bal acik gozeneklerden kiri cikarmak icin calisir ve ayni zamanda dogal bir antibiyotik gorevi gorur.

Cemen otu ezmesi kullanin: Cemen otunu suyla karistirarak bir macun olusturun ve yuzunuze surun. Soguk suyla durulamadan once 10 dakika bekletin.

PEELING ICIN;

Limon, yogurt, bal ve tuz: Limon suyu, bir corba kasigi tuz, bir corba kasigi yogurt ve biraz bal karistirarak bir karisim olusturun. Bu fircalamayi yuzunuzun siyah noktaya egilimli bolgelerine dairesel bir hareketle uygulayin. YaklasIk 3 dakika bekletin ve ilik su ile durulayin.


Sut ve hindistan cevizi: Bir corba kasigi sutu bir macun olusturmak icin yeterli hindistan cevizi tozu ile karistirin. Gozeneklerinizin derinlerine gomulmus tum kiri temizlemek icin hafifce ovarken bu karisimi yuzunuze uygulayin. Ilik su ile yikamadan once 3 dakika fircalamaya devam edin.

Karbonat: Her mutfakta bulunan karbonat yuzunuz icin de mucizevi olabilir. Macun olusturmak icin suya biraz karbonat ekleyin. Bu macunla yuzunuzu yavasca dairesel bir hareketle yaklasIk 5 dakika fircalayin ve sonra durulayin. Cildinizin puruzsuz bir gorumde oldugunu goreceksiniz.

DIGER YONTEM;

Komedon cikarici: Yuzunuzu temizledikten sonra komedon cikaricisinin halkasini siyah nokta uzerine yerlestirin. Biraz baski uygulayin ve aleti asagi cekin. Bu, siyah noktalarin gozenekten cikmasini saglamalidir. Cildinize zarar verebileceginden cok fazla bastirmamayi unutmayin. Siyah noktalari cikardiktan sonra yuzunuzu ve aleti iyice temizlemeyi unutmayin.
 
Alt 17 Nisan 2021, 13:51   #2
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Limon, yogurt, bal ve tuz

Bunu denemiştim bi ara .d

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 17 Nisan 2021, 17:54   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Allahtan siyah nokta problemim pek yok.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:59.