IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2023, 10:58   #1
Standart İlkbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Hava değişimleri sadece gardrobunuza değil cilt bakım rutininize de yansıyor. Soğuk, sert ve güneşsiz günlerde uyguladığınız bakım ritüelinizi kışlıklarınız gibi rafa kaldırma zamanı geldi. İklim henüz dengesiz ancak yavaş yavaş cildinizi daha sıcak ve güneşli günlere hazırlamaya başlayabilir, bakım adımlarınızı yeni mevsim şartlarına göre yenileyebilirsiniz. Cilt bakımınıza baharı getirmek için uygulayabileceklerinizi yazdık.

Bahar Temizliği

Havaların daha kirli olduğu kış aylarında birçok zararlı dış etkene maruz kalan cildiniz için antioksidan ürünlerden yardım alın. Çünkü biriken toksinler, ödem ve iltihap sebebiyle ciltte doku bozukluğu, akne veya beyaz noktalar gibi cilt problemleri görülebilir. Cildi derinlemesine temizleyen maskelerle gözenek temizliği yapın ve cildi ferahlatın.

Kuru cilt ve eşit olmayan bir doku kış mevsiminde ortaya çıkan en önemli şikayetlerden. Ciltte ortaya çıkan bu şikayetlerden kurtulmak ve bahara pürüzsüz, sıfırlanmış bir ciltle başlamak için, bakım rutininize cilde nazikçe eksfoliasyon yapan ürünler ekleyin. Cildi yormadan ve hassaslaştırmadan doku eşitsizliğini giderecek olan bu adım, hem cildinizi arındırmaya yardımcı olacak hem de tazelenmenizi sağlayacak.

Daha Hafif Formüller

Kış mevsiminin ve soğuk iklimin yoğun ürünleri yeni sezonda yerini daha hafif formüllere bırakmalı. Sert havalardan dolayı pul pul dökülen ve hassaslaşan bir cilt artık probleminiz olmayacak. Ağır nemlendiriciler yerine ince yapılı, su bazlı ya da jel formülleri tercih edebilirsiniz. Yüz temizleyicinizi daha arındırıcı bir tercihten yana kullanabilirsiniz. Artık yoğun nem veren, yatıştırıcı maskeler yerine cildi biraz daha ferahlatan, arındıran ya da cilt lekeleri gibi mevsim şikayetlerine uygun maskeler kullanabilirsiniz.

Ek olarak kullandığınız aktif içeriklere sıcak aylarda daha çok dikkat etmek gerekiyor. C Vitamini, retinol gibi güneşle buluşunca agresifleşen içeriklere karşı ekstra güneş koruyucu kullanarak ve güneş koruyucunuzu sık sık yenileyerek önlem alabilirsiniz. Ürün değiştirme imkanınız varsa daha evcil ve stabilize formüllere yönelebilirsiniz.

Engelleyici Bakım

Eğer cilt lekelerinden şikayetçiyseniz, sıcak mevsimle birlikte artmaya meyilli olan lekeler için engelleyici bir rutine yoğunlaşmanın şimdi tam zamanı. Mevsim ne olursa olsun zaten düzenli olarak güneş koruyucu kullanıyorsunuz. Tüm bunların yanında cilt rengi eşitleyici serumlardan, doku yenileyici maskelerden ve glikolik asitli peeling ürünlerinden destek alabilirsiniz.

Sıcak aylarda parlamadan şikayetçiyseniz ve mevsimle birlikte cildinizde yavaş yavaş değişim görmeye başladıysanız sebum dengeleyici ürünleri cildi yormadan ve sarsmadan kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:11.