IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2022, 15:29   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En Hızlı Şekilde Oje Kurutmanın 6 Yöntemi

1. Hızlı kurutan top coat uygula
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
O kadar emek vererek sürdüğün nail artının hemen bozulmasını önlemek için hızlı kurumaya yardımcı olan top coatlardan sürmelisin. Artık her güzellik markette bulabileceğin bu ürünler, oje fiyatları kadar uygun! Oje alırken bir tane de top coat alarak ojenin kuruma süresini yarı yarıya azaltabilirsin.

Ojeni sürdükten sonra top coatı uygula ve tırnaklarının hızlı bir şekilde kurumasını bekle. Genellikle top coat uyguladıktan sonra ojelerin 5 dakika içinde kuruyor.

2. Buz uygula
En pratik ve en kolay hızlı oje kurutma yöntemlerinden biri bize göre buz uygulaması. Bu yöntemi ojeni sürmeye başlamadan önce hazırlamalısın. İlk önce bir kase soğuk su koy. İçinde birkaç tane buz ekle. Daha sonra tırnaklarına ojeni uygula. Oje uygulaması bittikten sonra 2 dakika ojenin tırnaklarına iyice yerleşmesini bekle. Sürenin sonunda ellerini ( veya ayaklarını) buzlu suyun içine koy. 5 dakika boyunca buzlu suyun içinde tırnaklarını beklet. Sürenin sonunda tırnaklarını buzlu sudan çıkardığında ojelerinin kurumuş olduğunu göreceksin.

3. Saç kurutma makinesi yöntemi
Evde hızlı oje kurutma yöntemlerinden biri de saç kurutma makinesidir. Saç kurutma makinesiyle oje kurutmak çok pratik ve hızlı sonuç veriyor.

Saç kurutma makinesiyle oje kurutmanın en önemli püf noktası soğuk hava üfleme ayarının açılmasıdır. Sakın ellerini sıcak havayla kurutmaya çalışma! Ellerin kuruyabilir hatta yanabilir. Bir eline oje sürmeyi bitirince hemen saç kurutma makinesiyle dakikalar içinde kurut. Sonra diğer eline geç. Böylece saç kurutma makinesini tutarken ojelerin bozulmamış olacak.

4. Bebek yağı kullan
Yağla oje kurutma yöntemini bebe yağı, zeytin yağı hatta ayçiçek yağı ile de deneyebilirsin. Tırnaklarının tamamına oje sürdükten sonra minik bir damlalık yardımıyla tırnağının üzerine bir damla yağ damlat. Daha sonra bekle. Ortalama 2-3 dakika içinde ojelerin hızlı bir şekilde kurur. Oje yağı çekerek daha hızlı kuruma gerçekleştiriyor. Ojelerin tamamen kuruduktan sonra yağı tırnaklarından ıslak mendille silebilirsin.

5. İnce kat oje sür
Ojeni ince kat halinde sürmek hızlı oje kurutma yöntemlerinden biri olarak sayılıyor. Kalın katlar halinde oje sürmek yerine iki ince kat oje sürmek daha hızlı kuruma imkanı sağlıyor. Oje sürerken fırçana çok oje alma, az ojeni tırnağının bütün yüzeyine yaymaya çalış. İkinci katı uygularken de az oje kullanmalısın. Fırçana aldığın oje miktarı ile tırnak yüzeyi doğru orantılı olmalı. Küçük parmağın ve baş parmağına aynı miktarda oje uygulaması yapmamalısın.

6. Akan suyun altında beklet
Ojenin hızlı kuruması için akan suyun altında bekletmelisin. Bu yöntem en çok bilinen hızlı oje kurutma yöntemlerinden biridir. Suyun buharlaşma özelliği sayesinde ojen daha hızlı kurur ve daha pürüzsüz görünür. Bu aşamada soğuk suyun aktığına emin olmalısın. Suyun çok hızlı akması ojenin bozulmasına neden olabilir. Orta kuvvette akan suyun altında tırnaklarını 3-4 dakika bekletmek yeterli olur.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 23 Ekim 2022, 13:33   #2
Standart

Ben musluğun altında bekletiyorum vallahi uğraşamam diğerleriyle

 
Alt 23 Ekim 2022, 13:35   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

enteresan

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:24.