IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2022, 15:50   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kirpiklerinizi Doğal Yollarla Uzatabilir misiniz?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kirpik serumlarını deneyin
Tıpkı saçınız gibi kirpiklerinize de bazı bakımlar uygulamanız gerekir. Bu bakımlar tabii ki onları şampuan ve kremlemek değil. Kirpik serumları özellikle son yıllarda çok popüler. Siz de evde kendi serumunuzu yapabilirsiniz. İşte birkaç tarif;

İhtiyacınız olan malzemeler

2 yemek kaşığı hint yağı
2 yemek kaşığı aleo vera jeli
Boş ve temiz bir maskara tüpü
Hint yağındaki yağ asitleri ve E vitamini, kirpik kökünü güçlendirir ve büyümeyi uyarır. Daha az dökülen daha uzun kirpikler elde etmenize yardımcı olurken, aloe vera da kırılmaları ve dökülmeleri önlemeye destek olur.

İhtiyacınız olan malzemeler

2 kapsül E vitamini
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
Boş ve temiz bir maskara tüpü
Besleyici özellikleri ile bilinen E vitamini saç bakımında da sık sık tercih edilir. Bir nem bombası olmasıyla bilinen Hindistan cevizi yağı ile bir arada kullanabilirsiniz.

Önemli not: Bu serumların gözle teması bazı kimselerin gözlerinde yanmalara neden olabilir. Öncelikle tarifler içindeki doğal yağlara alerjiniz olmadığından emin olun. Kullanırken gözünüze gelmemesine ekstra dikkat edin. Gözünüzde yanmaya neden olursa bir daha kullanmayın.

Bir kirpik fırçası edinin
Saçınızı fırçaladığınızda nasıl parlak göründüğünü mutlaka fark etmişsinizdir. Aynı şey kirpikleriniz için de geçerli. Büyümesine çok küçük bir katkı sağlasa da onları düzenli olarak taramayı ihmal etmeyin.

Kirpik diplerini uyandırın
Göz kapaklarını ovalamak(nazikçe) kıl köklerinin uyarılmasına neden olur. Bu da kirpiklerin uzamasına yardımcı olan bir diğer unsur olarak kabul edilir. Göz makyajınızı çıkarırken hafifçe masaj yaparak çıkarmayı deneyin. Ya da gözleriniz kaşındığında kirpik diplerinizi fazla baskı uygulamadan kaşımayı deneyebilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Suya dayanıklı maskaralardan kaçının
Daha uzun süre kalıcılık sağlasa da suya dayanıklı maskaralar kirpiklerin ve kirpik diplerinin kurumasına neden olabilir. Eğer suya dayanıklı maskara kullanmayı seviyorsanız eve döndüğünüzde makyajınızı iyice çıkardığınızdan emin olun. Ayrıca kaybettiği nemi sağlamak için yaptığınız serumlardan uygulamayı da unutmayın. Pratik bir nemlendirici bakıma ihtiyacınız varsa zeytinyağından da yardım alabilirsiniz. Zeytinyağı kirpikleri besler ve kuruluğun sebep olduğu hasarları en aza indirgemek için çalışır. Bir kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp geceleri uyumadan önce kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi sütü kullanın
Hindistan cevizi sütünü güzellik rutinleriniz arasına mutlaka dahil edin. Yüksek düzeyde yağ ve protein içeren Hindistan cevizi sütündeki doğal lipitler kirpikleri yumuşatmaya, proteinler ise gür, uzun kirpikler için onları beslemeye yardımcı olur. Temiz bir pamuğu Hindistan cevizi sütüne batırın ve fazla suyu sıkın. Ardından kirpiklerinize nazikçe sürerek birkaç dakika boyunca uygulayın. Soğuk su ile durulamayı da ihmal etmeyin.

Takma kirpiklere bir süre ara verin
Özellikle özel günler için harikalar yaratan takma kirpikleri çok sık kullanıyorsanız onlara bir süre ara vermeyi deneyin. Takma kirpikleri çıkarırken kendi kirpiklerinize zarar verebilirsiniz. Bu yüzden kirpiklerinizi uzatmayı kafaya koyduysanız ve bakımlarını ihmal etmiyorsanız takma kirpik kullanmamayı da bu rutin içine dahil edebilirsiniz.

Beslenmenize dikkat edin
Sadece uzun ve sağlıklı kirpikler için değil, genel sağlığınız için de yediklerinize dikkat etmeniz önemli. Protein, saç uzamasına yardımcı olmasıyla da bilinir. Bunun yanında omega-3 yağ asitleri de sağlığınız için oldukça faydalı. Biotin takviyesi almak da hem saçları hem kirpikleri besleyebilir. Eğer takviye kullanmamayı tercih ediyorsanız beslenmenize biotin bakımından zengin gıdalar da ekleyebilirsiniz.

Tüm bunların yanında vücudunuzun nem ihtiyacının içeriden karşılanmasını sağlamak için bol su tüketmeye de özen gösterin.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 18 Eylül 2022, 15:53   #2
Standart

bilgiler super ben kipriklere cok onem veririm
makyaj yapmayin kipriginizi uzatin daha hos ve dogal gorunuyo

________________

No MoRe DramA
 
Alt 18 Eylül 2022, 15:58   #3
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kirpik onemli bir detay gercekten
Bnmde kirpiklerim cok guzel kizlar genelde kirpiklerin nekadar guzelmis diolar .)

________________

whynot?
 
Alt 02 Ekim 2022, 13:57   #4
Standart

Aa ben hep suya dayanıklı maskara kullanırdım, zararı varmış

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:46.