IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2022, 05:22   #1
Standart Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Şey

Yaz güneşinin parlaması içimizde neşe ve coşku uyandırsa da dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var; söz konusu güneş kremi kullanımı olunca bazı doğru bildiğimiz yanlışlarımız ve hatta hiç dikkat etmediğimiz şeyler olabiliyor. Güneş ışınları korunmasız ciltle temas ettiğinde cildin yaşlanma etkisini hızlandırması, kırışıklık oluşumunu tetiklemesi, leke oluşturması, cildin nem seviyesini düşürmesi ve hatta cilt kanseri gibi olumsuz etkileri olabiliyor. Hal böyleyken güneş kremini doğru kullanmak da bir hayli önemli oluyor.

Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Şey

Güneş kremi kullanımı için plaja inmeyi beklemeyin.

Güneş kremini yalnızca güneşli günlerde kullanma gibi bir hataya düşebiliyoruz. Ancak UV ışınları bulutlu günlerde de nüfuz eder. Bu nedenle, 365 gün boyunca güneş kremi kullanmak gereklidir. Yaz mevsiminde ise işi biraz daha sıkı tutmak gerekiyor. Uzmanlar, "güneş kremi kullanmak, dişlerinizi fırçalamak ve yüzünüzü yıkamak gibi bir alışkanlık haline gelmeli." diyor.

Güneşte daha uzun süre kalacaksanız, çok terliyorsanız veya yüzdükten sonra güneş kremini 2-3 saatte bir yeniden uygulamanız öneriliyor. Elbette, doğru güneş kremini ararken hepimiz zorlanıyoruz. Dermatologunuz, cild tipine, yaşam tarzınıza ve açık hava aktivitelerinize göre ideal güneş kremini seçmenizde size yardımcı olabilir.

Güneş kremi kullanımında doğru ölçü nedir?

Güneş kremini yeterince kullanmazsanız veya yanlış kullanırsanız işe yaramayacaktır. Hiçbir güneş kremi ultraviyole (UV) ışınları engellemede % 100 etkili olmasa da, birçok güneş yanığı hatalı veya seyrek uygulamadan kaynaklanıyor. Bu konuda neler yapabileceğinizi şöyle özetleyelim: Elinize dev bir damla sıkmak ve uygulamak yerine, güneş kremini doğrudan yüzünüze noktalayın. Bu teknik, daha hızlı ve eşit bir şekilde emilmesine yardımcı olur. Önerilen ölçü, ışığa maruz kalan alanın santimetre karesi başına 2 mg'dır. Yani açıkta kalan yüz ve vücut için yaklaşık iki yemek kaşığı. Güneş koruyucu sprey kullanıyorsanız, maruz kalan alanlarda homojen bir parlaklık elde ettiğinizden emin olun. Sadece püskürtmek yeterli olmayacaktır dengeli bir şekilde yayılması lazım.

Bu arada güneş kremlerinin işe yaraması için cildin kremi emmesi gerekir. Bu nedenle güneşe çıkmadan yaklaşık 20 dakika önce güneş kremi sürülmesi öneriliyor. Ayrıca 90 dakikada bir tazeleyebilirsiniz.

Güneş kremi kullanırken en sık yaptığımız hatalar neler?

Hepimiz güneş kremi kullanırken önceliği yüzümüze veriyoruz. Ancak boyun ve dekolte bölgesini ihmal edebiliyoruz. Buna ek olarak ense, kulaklar, ayak üstleri, ellerin üzeri ve dudaklar da göz ardı edilen bölgelerden bazıları. Güneş kremi kullanırken, bedeninizin tamamına adil davrandığınızdan emin olmanızı öneriyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

 
Alt 17 Eylül 2022, 07:42   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Cidden kullanmak önemli, yanlış kullanım fayda gostermiyor + doğru krem kullanılmalı

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33.