IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2022, 09:50   #1
Standart Saç Yıkarken Yapılan 5 Hata

Saç Yıkarken Yapılan 5 Hata


İlk bakışta “Saç yıkamak ne kadar komplike olabilir?” diye düşünebilirsiniz. Neredeyse her gün hayatımızın bir parçası olan bu rutinde pek çok kişinin doğru bildiği ya da gözden kaçırdığı yanlışlar mevcut. Daha sağlıklı ve parlak saçlar elde etmek için yıkama esnasında neleri değiştirebileceğinizi gelin birlikte inceleyelim;

1. Çok sıcak suyla yıkamak

Her ne kadar bu durum yaz ayları için pek geçerli olmasa da, bazı insanlar her mevsim sıcak suyla duş almaya alışkın. Ancak saçları çok sıcak suyla yıkamak, saç kütikülünü açarak keratin proteinlerinin, doğal nemlendirme faktörlerinin ve renk moleküllerinin zarar görmesine neden oluyor ve kabarmasına zemin hazırlıyor.

2. Şampuan ve saç kremini iyi durulamamak

Saçları doğru şekilde yıkamakla birlikte kullanılan ürünlerden arındırmak da bir o kadar önemli. Şampuanınızı yeterince durulamadığınızda saç derisi kurumaya daha meyilli hale gelebilir ve kepek oluşumu gözlemlenebilir. Aynı şekilde saç kreminin de birkaç dakika bekletildikten sonra iyice durulanması gerekli. Ayrıca saç kremi kullanmanın en önemli püf noktası, saç derisinin yağlanmasını önlemek için sadece boy ve uçlarına uygulamak.

3. Saç derisine tırnaklarla masaj yapmak

Saçların daha sağlıklı olması için saç derisine masaj yapılması gerektiğini pek çoğumuz biliyoruz. Ama bunu yaparken nazik davranmak da şart. Saçlar ıslandığında daha kırılgandır ve sert hareketlerle masaj yapmak, karışıklıklara, kırılmalara neden olabilir ve hatta folikülleri zayıflatabilir. Bunun yaşanmaması için parmaklarınız ve avuç içlerinizi kullanabilirsiniz.

4. Yanlış saç kremi kullanmak


Daha nemli, parlak ve canlı saçlara sahip olmak adına saç kremine başvurmak doğru bir yol. Peki, seçimi neye göre yapmak gerek? Eğer saçlarınız ince telliyse onları ağırlaştırıp sönmesine neden olacak ürünlerden kaçınmalısınız. Kabarma ve elektriklenme gibi problemleriniz varsa da saçlarınızı neme doyuracak bir ürün tercih edebilirsiniz.

5. Duştan önce saçları taramamak

Bu adım duş sürecini kapsamıyor olsa da, saç sağlığı için önemli adımlar arasında. Saçlarınızdaki karışıkları yıkamadan önce açtığınızda, şampuan adımında daha fazla karışmalarının da önüne geçmiş olursunuz. Duşta saç dökülmesini azaltacak olan karışıklıklardan kurtulmak için geniş dişli bir taraktan yardım alabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 11 Eylül 2022, 20:11   #2
Standart

saclar taranmasimi lazimmis yikamadan once hmm

________________

No MoRe DramA
 
Alt 11 Eylül 2022, 20:18   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kaynar su olmazsa olmaz benim için kendimi temiz hissedemiyorum.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:07.