IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2022, 22:14   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mat Rujlar Neden Dudakları Kurutur

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Güneş ve Rüzgar Etkileri de Kuruluğa Neden Olabilir

Ruj kullanımı kadınların vazgeçilmez makyajları arasında yer almaktadır. Doğru ruj seçimi kadın dudak yapısını ince veya kalın göstermeyi sağlamaya yardımcı olduğu gibi tene uygun seçilen ruj rengi güzelliği tamamlamayı sağlar. Buda yüz hattında ki çekiciliğe yol açar. Dudaklarda oluşan dudak kuruluğu bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi, vücutta oluşan su kaybı, güneş ve rüzgar etkileriyle de meydana gelebilmektedir.

Dudak kuruluğunun diğer sebeplerinden gösterilen mat rujlar kadınların vazgeçilmez makyaj seçenekleri arasında yer almaktadır. Rujların geneli soğuk havalarda kurumaya neden olmaktadır. Fakat mat renkli rujlar kurumaya daha çok neden olmaktadır. Özellikle son dönemlerde kadınlar arasında popüler olan mat rujlar, bu kurumayı daha da hızlandırmaktadır. Kurumuş dudaklara mat ruj uygulandığı zaman dudaktaki kuru alanlar ruj ile dolar ve dudaktaki çatlağın daha çabuk ortaya çıkmasını sağlar. Bu da dudaklarda zaten var olan kuruluğu iyice artmasına neden olmaktadır. Dudakların bakımlı ve sağlıklı gözükmesi için rujdan önce kremler kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Ruj Kullanımından Önce Nemlendirici Şart

Mat ruj kullanımı çok popüler olsada kullanımın zor olmasından dolayı dudaklarda oluşan kurumaya neden olmaktadır. Nasıl kişi cildin hava alması, kurumaması veya gözeneklerin açılması için maskeler yapıyorsa dudaklar içinde bu geçerlidir. Mat ruj kullanılmadan önce de dudaklara bazı nemlendirici kremler kullanılmalıdır. Ruj öncesinde dudakları fırçalamak oldukça etkili yöntemdir. Kan akışını sağlayarak dudaktaki rengin daha açığa çıkmasına neden olur. Buda dudağın daha cezbedici görünmesini sağlar.

Cilt için kullanılan peelingler dudağa da kullanılabileceğinden ruj kullanımını gerçekleştirmeden önce muhakkak peeling uygulanmalıdır. Eğer dudak bölgesinde aşırı kuruluk oluşmuş ise kısa dönemli de olsa mat ruj kullanımına ara vermek gerekir. Çünkü güzellik için yapılan makyaj ters etki yaparak iticiliğe neden olur.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 26 Ağustos 2022, 06:25   #2
Standart

Bunu hiç yaşamadım

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:15.