IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Rü_


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2022, 14:21   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İki haftada daha iyi bir cilt için 9 öneri

Yaklaşan önemli bir gün mü var ya da sadece cildinizin kısa zamanda eski ışıltısını geri kazanmasını mı istiyorsunuz? Beslenme şekliniz, egzersiz tercihleriniz, uyku düzeniniz cildinizin en iyi dostu ya da düşmanı olabilir. İşte sadece iki haftada daha iyi bir cilt için 9 öneri:
  • 1. Fast food ve gazlı içecekleri istisnasız kesin
    Fast food, hepsi de sağlıksız olan işlenmiş yağlar, şeker ve aşırı sodyum kaynağıdır. Tüm bunlar vücut ve yüzde inflamasyona sebep olurlar. Konserve gıdalar, işlenmiş atıştırmalıklar ve tahıllardan da kaçınmalısınız. Fazla tuz, şeker ve sağlıksız yağ tüketimini kesmek, hızla harika bir cilde sahip olmak için en iyi yoldur.
  • 2. Tabağınızı doldurun
    Tabağınızı balık, yeşillik ve sebzeler, üzümsü meyveler ve elma gibi az şekerli meyvelerle doldurun. Bu gıdalar cildi besler. Ayrıca tatlı patates, havuç ve kabak gibi düşük glisemik nişastalar bir çeşit A vitamini olan beta-karoten için zengin kaynaklarıdır ve kırışıklarla savaşmaya yardım eder, cildinize ışıltı kazandırırlar. Bu gıdalar açısından zengin bir beslenme, dehidratasyon, kırışıklıklar, kızarıklıklar ve sivilceler ile mücadele etmenizde çok büyük rol oynar.
  • 3. Daha çok su için, limon eklemeyi de unutmayın
    Su cildin en iyi dostudur. Dehidrasyon, kuruluk ve solgun görünümlü cilde neden olabilir. Kafeinden kaçının ve günde en az 6 bardak su için. Suyunuza ekleyeceğiniz limon ile cilt için önemli bir antioksidan olan C vitamini de edinirsiniz. C vitamini gibi antioksidanlar serbest radikaller ile savaşarak kırışıklık, inflamasyon, kuruluk ve akneleri önler.
  • 4. Süt ürünleri tüketimini sınırlayın
    Süt cildi kötüleştirir ama şekersiz yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde enfeksiyonlarla savaşmanıza yardımcı olur.
  • 5. Sağlıklı kaynaklardan yeterli yağ alın
    Yağsız diyetler cildin esnekliğini ve parlaklığını yitirmesine neden olur. Avokado, zeytinyağı, badem, ay çekirdeği gibi bitkisel yağ kaynaklarını tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.
  • 6. Protein tüketin
    Her öğün 25 ile 4o gram arası protein tüketmek kan şekerini dengeler. Dengelenmeyen kan şekeri stresi tetikler ve insülin yükseldiğinde döküntüler için uygun zemin yaratmış olursunuz.
  • 7. Uykunuzu alın
    İdeali 8-9 saat olsa da minimum 7 saat uyku uyumalısınız. Parlak bir cilt ve gün içinde yeterli enerji için bunu bir öncelik ve alışkanlık haline getirmelisiniz. Yeterli uyku aynı zamanda şeker krizlerini önleyecek, sağlıklı beslenmenizi kolaylaştıracaktır.
  • 8. Yoga ya da yürüyüş yapın
    Bu egzersizler kan dolaşımını ve lenf sistemini hareketlendirir ki bu da cildinizin parlamasını sağlayacaktır. Ayrıca sizi rahatlatmaya yararlar ve stresten uzaklaşmak cildiniz için her zaman çok faydalıdır. Daha ağır ve yoğun egzersizler stresi tetikleyen bir hormon olan kortizol salınımını tetikler.
  • 9. Her gece makyajınızı temizleyin
    Makyajınızı temizlemeden yatağa girmeyin ve her sabah, akşam nemlendirici kullanın. İrritasyon ya da sivilceden şikayetçi iseniz doğal deniz sabunu kullanın. Bu pek çok kozmetik üründen daha nazik bir temizleyici olacaktır. Cildinize nazik davranmanız ve düzenli özen onu iyileştirmek için en iyi yol olacaktır.

alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 19 Mayıs 2022, 14:22   #2
emotions and memories
🎞📷
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

temiz bir cilt ,su
Temiz yastık kılıfı
Ve uyku çok önemli

 
Alt 20 Mayıs 2022, 06:57   #3
Standart

En önemlisi su. Sonra ufak tefek şeylere dikkat etmek gerekiyor.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:21.