IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2022, 16:08   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cilt Bakımı Önemi

Cilt bakımı nedir?
Cilt bakımının amacı sadece güzellik değildir. Sadece güzelliğe odaklanıldığında bir şeyler eksik kalacaktır. Önceliğiniz sağlık olduğunda zaten bakımlı bir cilde sahip olmanız imkânsız değildir. Cildinizin bakımlı olmasını istiyorsanız öncelikle sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. Güzellik, ancak sağlıklı bir görünümün altında yer alabilir. Bunun yanında sağlıklı göründüğünüzde kendinizle barışık olacağınız için çevrenizle olan ilişkilerinizde de daha pozitif olursunuz. Böylelikle gün içinde yaşadığınız tüm stres, akşam evde yapacağınız ufak bir bakım ile çıkıp gidecektir.

Nasıl yapılmalıdır?
Cilt bakımı, cildinize uygun seçeceğiniz cilt bakım ürünleriyle yapılabilir. Çeşitli kozmetik ürünleri kullanılarak farklı etkenlere uğrayan cildiniz, yapacağınız ufak dokunuşlarla kendine gelir, nefes alır, daha dinamik, parlak görünmenize yardım eder. Cildin nemlenmesi, nefes alması önemlidir. Cildinize uygun temizleme ürünlerini kullanarak gözeneklerinizi kirden arındırıp cildinizin canlanmasına yardım edebilirsiniz. Yüz bakımı için haftada bir yapacağız peeling’ler daha yumuşak, parlak bir çehre kazanmanıza yardım edebilir. Cilt sağlığını korumak ve düzenli bakım yaptırmak, beraberinde güzelliği de getirecektir. Bunu başarabilmenizin yolu da kendinize ayıracağınız ufak bir zaman diliminde gizlidir. Çok zaman harcamadan her akşam ya da sabah yüzünüze uygulayacağınız işlemler, yüz bakımınızın tamamlanmasına olanak sağlayacaktır.

Maske ve peeling’in yüz bakımına etkisi
Yüz bakımınızı yapabileceğiniz önemli bir ürün, yüz maskeleri ya da peeling’tir. Belirli aralıklar kullanacağınız maskeler ya da peeling’ler cildinizdeki ölü derinin atılmasına, cildinizin daha yumuşak, saf görünmesine katkı sağlayacaktır. Hatta yüzünüzdeki zamanla güneş ışınlarından ya da çatlaklardan dolayı oluşmuş lekeleri de iyileştirmeye yarayabilir.

Cilt bakımında tonikler ne işe yarar?
Cilt bakım ürünleri arasında sayabileceğimiz bir başka ürün de toniklerdir. Tonikleri yüzünüzün yağlı kısımları için kullandığınızda yüzünüz fazla yağdan kurtulacak, yağın oluşturabileceği kötü görüntüden de arındıracaktır. Eğer yüzünüz kuru ise tonik işlemi bittikten sonra nemlendirici uygularsınız cildinizin pH dengesi de yerine gelecektir.

Göz çevresi ihmal edilmemelidir
Göz çevresi kremleri de cilt bakımı için olmazsa olmazlardandır. Gözlerin çevresindeki deride bulunan yağ az olduğu için göz çevresi daha hassastır. Gözünüz için uygun kremi kullanırsanız hem oluşabilecek kırışıkları önlemiş olursunuz hem de yorgun görüntüden kurtulursunuz. Herkesin cilt yapısı farklı olduğundan, cilt bakımı için tercih edilecek cilt bakım ürünlerinde bireysel hareket etmelisiniz. Bakım, sağlıklı bir yoldan ilerlemelidir. Zaten sağlıklı bir yaşam biçimini benimserseniz güzelliğin geleceği kesindir.

alıntı
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18.