IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

15Beğeni(ler)


 
Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2021, 16:45   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ankara'da simit fiyatı 2,50 liraya çıktı

Ankara'da simit fiyatı 2,50 liraya çıktı

Simit geniş kitlelerce, yüksek miktarda tüketildiği için fiyatı takip edilen ve fiyat artışlarından etkilenilen bir ürün olarak dikkati çekiyor.

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte 2 liradan satılan simidin fiyatının, yarından itibaren 2,50 lira olacağını bildirdi.

Delibaş, girdi maliyetlerine yüzde 80-90 zam geldiğini, bu nedenle simit fiyatında artışın kaçınılmaz olduğunu aktardı.

SİMİT DAHA ÖNCE 2 LİRADAN SATILIYORDU

Ankara'da simidin 2 liradan satıldığını anımsatan Delibaş, "Ankara'da simit fiyatında pazartesi gününden geçerli olmak üzere güncelleme yapıldı. 2 liradan satılan simidin fiyatı, son dönemde girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi nedeniyle 2,50 liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.

ZAMMIN GEREKÇESİ UN VE SUSAMIN FİYATININ ARTMIŞ OLMASI

Geçen yıl simitlik unun çuvalının 110 lira, susamın kilogram fiyatının 12 lira olduğuna işaret eden Delibaş, bugün unun çuvalının 190-220 lira, susamın kilogramının ise 23 lira olduğunu kaydetti.

“GİRDİ MAALİYETERİ YAKSELDİ”

Son dönemde katı ve sıvı yağ, eleman-usta yevmiyeleri, elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Delibaş, şöyle devam etti:

“100 GRAM SİMİT 2 LİRADAN 2,50 LİRAYA ÇIKTI”

"100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz."

ANKARA'DA FIRINCILARLA SİMİTÇİLER ZAMDA YARIŞ İÇİNDE

Ankara’da daha önce büyük tartışmalara sebep olan ekmek zammı da temmuz ayının başında gerçekleşmişti. Ankara Fırıncılar Odası, Ankara’da 200 gram ekmeğin fiyatını 1 lira 50 kuruştan 1 lira 75 kuruşa yükseltti. Zamma gerekçe olarak da yine simitte olduğu gibi artan girdi maliyetleri gösterildi.

alıntı

Şahsi yorumlamam

Una zam elektriğe zam gaza zam simitcide zam yapacak. Daha iyi günler bu günler. Ateş olup yanacak herşey kanaatimce. Biraz da beyin jimnastiği yapalım istiyorum. Az kafa olsa bu şu fiyat oldu şu şu fiyat oldu demek yerine biraz beynini çalıştırsak nedenine inseler her şey düzelecektir.Geçen sene çiftçi perişan eden hükümet bu sene gelen kuraklık buğday ve arpa fiyatlarını %100 den fazla arttırdı daha bunlar iyi günler daha da artabilir. Tamam kabul ediyoruz herşey bedava veya uygun olacak değil ama bir simit içinde bu kadar fazla değil mi. Ve ayrıca devlet memurlarına,işçilere vesaire meslek gruplarına gelen maaş zamlarının hemen ardı sıra peşpeşe herşeye zamn gelmesi olacak işmidir? Tamam üretici de kâr etmeli ama neden hep ülkemizde %100 kar elde edilmeye çalışılıyor. Ve bunun gibi örneklerle daha birçok şeyler bulabiliriz ama hepsine benden ziyade sizlerinde görüşleri ve yorumlarına bırakmak istiyorum. Yorum olarak sizlerde katılım sağlayarak düşünce ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Iyi forumlar dilerim.

kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
________________

Ankara'da simit fiyatı 2,50 liraya çıktı
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:15.