IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2021, 16:31   #1
Standart Darbe girişiminde skandal görüntüleri çeken gazeteci Benli, kılıçdaroğluna seslendi.

15 Temmuz darbe girişiminde skandal görüntülere imza atan CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın görüntülerini yayınlamasının ardından yaşadığı insanlık dışı işkenceleri anlatan gazeteci Şükrü Benli, “Senin belediye başkanının bana yaptırdığı bu olayla ilgili, başıma gelenlerle ilgili neler diyeceksin merakla bekliyorum” diyerek Kılıçdaroğlu'na seslendi.

ulgaristan'ın ikinci büyük şehri Filibe'de yaşayan Şükrü Benli, Svilengrad kentinde Türkiye'den gelen kişilerce Aralık 2018 yılında kaçırıldığını ve üç gün boyunca işkenceye maruz bırakıldığını ve cinsel tacize uğradığını söyledi.


”Çektiğim o malum video sonrası başıma beklenmedik ve insanlık dışı bir takım olaylar geldi. O videoyu benden alabilmek için Svilengrad'ta bana abi diyen bazı kişiler tarafından kentinde kaçırılarak bir köy evine götürüldüm. Orda çırılçıplak soyularak 3 saate yakın her türlü insanlık dışı uygulamayı gördüm. O 3 saatin içerisinde de konu tümüyle Edirne Belediye Başkanı ile ilgiliydi. Onunla ilgili yazı yazmamam, bu görüntüleri bir yerlerde paylaşmamam ve görüntüleri onlara vermemle ilgiliydi."
O görüntüleri o döneme kadar kimseye vermediğini ifade eden Benli, "Hayatım boyunca kimseyi satmadım. Aralık ayının sonunda beni çırılçıplak soyarak beton bir zemine yatırdılar, bayıltarak götürdüler. Bayılmış gibi yapmadım. Yüzümü sardılar. Kafamı kaldırıp görebiliyordum. Araba köy yoluna saptı, tabelayı gördüm.

"Ahşap tahta türü bir şeyle kollarımı sardılar" diyen Benli, daha sonra bir başka odaya alınarak Filistin askısına asıldığını sözlerine ekledi. Benli açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Çırılçıplak bir haldeyim. Sen nasıl yazarsın, nasıl böyle şeyler gündeme getirirsin Edirne Belediye Başkanı hakkında diye sırtıma, özellikle de böbreklerime yumruklar atıldı. Bir süre sonra gazeteci olduğumu ve yapmam gerekenleri yaptığımı, Edirne Belediyesi ile ilgili doğruları da yanlışları da yazdığımı söyledim ama 'yanlışlar fazla olduğu için birilerinin gözüne batıyorum' dedim. 'Hayır' dediler. 'Sen bundan sonra hiç yazmayacaksın, bir şey yapmayacaksın. Bak bunun bedelini böyle ödetiriz' dediler."
"Askıdayken cinsel organıma elektrik verdiler" diyen Benli, "Sonra askıdan indirdiler. Dizlerimin üstüne yatırdılar ve yumruklarla kafama ve sırtıma vurdular. Tekrar çıkardılar ve ben kabul etmedim tabi söylenenleri. 'Özür dileyeceksin Edirne Belediye Başkanından, affetmesini isteyeceksin ondan' dediler" açıklamasını ifade ederek bu anların görüntülerinin çekildiğini dile getirdi.

Askıdan ikinci kez indirildikten sonra kadın elbisesi giyindirildi. Ruj sürüldü, sarı bir peruk takıldı. bunlar Bulgaristan polisi tarafından delil olarak alındı. Müzik açıp beni oynatmaya çalıştılar. Ayaklarımın, elleri uyuşmuş durumdaydı, hiçbir şey hissetmedim. bir kez daha askıya çıkarıldım ve elektrik verildi. Bu sırada, 'bana ne yaparsanız yapın bu görüntüler İstanbul'da banka kasasında. Başıma bir şey gelirse bu görüntüleri yayınlatırım" dedim.

'Bu görüntüler, bana bir şey yaparsanız ortaya çıkacak' dediğimde sanırım işkenceci başı oluyor, 'şimdilik affediyoruz' dedi. Oradan indirdiler ve küçük bir rakı şişesinden ağzıma rakı dökmeye çalıştılar. Sonradan anladık ki herhangi bir adli kontrolde sarhoş imajı oluşturmak içinmiş. Söyledikleri şu; 'Bir daha yazarsan, bir daha bu görüntülerle ilgili bir şey paylaşırsan seni öldürürüz, ailene zarar veririz. Kesinlikle ve kesinlikle polise gidip şikayetçi olmayacaksın' Askıdan indirdiler ve giydirmeye başladılar. Ardından Filibe girişinde beni arabadan attılar."
Arabasına el koyduklarını, bir şehrin girişine atıldığını dile getiren gazeteci Benli olayın şokunu atlatınca ertesi gün Svilengrad polisine şikayette bulunduğunu belirten Benli, işkence gördüğü köy evinin Bulgar polisi tarafından tespit edildiğini ve işkence sırasında kullanılan malzemelerin de bulunduğunu vurguladı.

Kendisine yapılan işkence ve cinsel tacizle ilgili gözaltılar olduğunu anlatan Benli, "Biri firari, 4 kişinin gözaltına alındı. Oradan Edirne Cezaevi'ne sevk edildi ve 21 ay tutuklu kaldı. En son mahkeme Aralık ayındaydı: Tutukluluk göz önüne alınarak savıcının itirazına rağmen tahliye edildiler. Dosyada eksik kalan benim ifademle ilgili" dedi.
Oturduğu adresin farklı yazıldığını ve bu nedenle Bulgar makamlarının kendisinin bulunmadığının ifade edildiğini ancak adres bilgilendirmesinin yapıldığını kaydeden Benli, Bulgar makamları tarafından alınacak ifadesinin Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştığında davayla ilgili karar verileceğini ifade etti.


kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:40.