IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By Okan44
  • 1 Post By YGT


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2021, 01:53   #1
Standart Dünyanın ilk akıl hastanesini 4 yılda 400 bin kişi ziyaret etti

Dünyanın ilk akıl hastanesini 4 yılda 400 bin kişi ziyaret etti

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kayseri'de modern anlamda dünyanın ilk tıp merkezi olarak kabul edilen ve müzeye çevrilen Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi'nin akıl hastanesi bölümü ziyaretçi akınına uğradı.

Selçuklu hükümdarı Alaattin Keykubat'ın kız kardeşi prenses Gevher Nesibe adına Kayseri’de 1206 yılında inşa edilen, Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi'nin içindeki akıl hastanesi bölümü, 4 yıl önce restore edilerek müzeye çevrildi. Hastaların kuş, su ve müzik sesleriyle tedavi edildiği ilk hastane olarak kabul edilen akıl hastanesi, ziyaretçi akınına uğradı.

4 yılda 400 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Müze Müdürü Fehmi Gündüz şunları söyledi:

"Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi'nde sadece kılıç yarası olanlar değil, akıl hastaları da tedavi edilmekteydi. 1500'lü yıllarda İngiltere'deki Bedlam hastanesinde içlerine cin kaçtığı gerekçesiyle akıl hastaları yakılırken, Kayseri'de o dönemden 300, günümüzden ise 800 yıl önce akıl hastalarına tedavi aranmış. Özellikle İbna Sina'nın tıp kitapları okunmuş ve medresede uygulanmıştır. Akıl hastaları acemaşiran, ırak, nihavend makamlarında tedavi edildi. Bunun yanında akıl hastaları su ve kuş sesi ile tedavi edilerek topluma kazandırıldı."


Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilerek ziyarete açıldığını vurgulayan Müze Müdürü Gündüz, "Burada karşılıklı 18 oda bulunuyor. Odalar hastaların durumuna göre ayarlanıyormuş. Döneme ait tedavilerde kullanılan müzik aletleri ve silikondan heykeller var. Tıp dünyasından her yıl birçok önemli ismi ağırlayan müzede akıl hastaları için hamam alanları bulunuyor" dedi.

kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
________________

www.sohbetzirve.com / [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 13 Ocak 2021, 20:51   #2
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bakır Köyden hastalar kacıor görevli korkudan ne yapacagını sasırıyor ve doktoru arıyor doktor sakin bi sekilde kac tanesi kactı diyor görevli : 80 kişi dağıldı kaıyplar efendim ne yapacağız diyor.doktor : sakin ol hallederiz düdüğm var benim dolabımda alır gelir misin. Daha sonra doktor düdüğü alıp sokaklara cıkıor düdüğü cala cala hastaneye geri gelenn doktor sayı aldın mı tamammıyız diyor görevlide bi yanlıslık var efendim kacan 80 gelen 100 doktor da diyor iyi busefer az geldiler

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:57.