IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By VeDaT


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2020, 06:30   #1
Standart Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den "Virüs gece mi bulaşıyor?" sorusuna yanıt: Hafta sonu geceleri gündüzden daha çok hareketlilik oluyor

[IMG][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][/IMG]

Artan koronavirüs vakalarından sonra kısıtlama kararları alınırken, Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen "Bu virüs gündüz bulaşmıyor da gece mi bulaşıyor?" sorusuna cevap verdi. Özlü, "Unutmayın ki hafta sonu geceleri gündüzünden daha çok sosyalleşiliyor, hareketlilik artıyordu" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, yeni kısıtlama kararları alındı. Alınan karar kapsamında cumartesi ve pazar günleri gecesi sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu karar vatandaşlar tarafından tartışma konusu olurken, uzman isimler konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, "Hafta sonları gece 20.00'den sonra yasak. Bu virüs gündüz bulaşmıyor da gece mi bulaşıyor?" sorusuna yanıt verdi.

PSİKOLOJİK RAHATLAMA OLSUN

Salgının ilk dönemlerinde hafta sonları tam kapanma olduğunu hatırlatan Özlü, "O zaman da cuma günü alışveriş çılgınlığı yaşanır, caddeler, marketler inanılmaz yoğun olurdu. Pazartesileri de insanlar hafta sonu kapandıkları için bilinçsizce kendilerini sokağa atardı. Bu tarz yoğunlaşmalar alınan tedbirin etkisini azalttığı için bu kez 10.00 ile 20.00 saatleri arasını serbest bıraktık ki hem psikolojik bir rahatlama olsun hem de benzer yoğunluklar yaşanmasın" ifadelerine yer verdi.

UNUTMAYIN Kİ HAFTA SONU GECELERİ HAREKETLİLİK ARTIYORDU

Açıklamalarına devam eden Özlü, "Tabii 'Nasıl olsa gece çıkamayacağım' diyerek gündüzleri şuursuzca sokaklar da parklarda gezilmeyeceğini, gereksiz yoğunluk oluşturulmayacağını umut ediyorum. Ayrıca unutmayın ki hafta sonu geceleri gündüzünden daha çok sosyalleşiliyor, hareketlilik artıyordu" dedi

[IMG][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][/IMG]

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

No MoRe DramA
 
Alt 21 Kasım 2020, 06:31   #2
www.sohbetgulum.com
VeDaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

aynen

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:42.