IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ihaveanidea
  • 2 Post By Publisher


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2020, 18:17   #1
Standart ‘Okulda Öpüşme’ Davasında Karar:

MEB, Felç Kalan Lise Öğrencisine 1 Milyon 700 Bin TL Tazminat Ödeyecek...... Hatay’da lise öğrencisi H.İ., kız arkadaşıyla öpüştüğü iddiasıyla okul müdürünün odasında azarlandı, suçlandı ve psikolojik baskıya maruz kaldı. Gururu kırılan H.İ., balkondan atlayınca felç kaldı. İdare mahkemesi, olaydan okul yönetimini sorumlu tuttu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrenciye 1 milyon 700 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan kız öğrenci D.H. ve H.İ. adlı erkek öğrenciler, okul içerisinde öpüştükleri iddiasıyla 9 Aralık 2015’te müdüriyet odasına çağrıldı. Öğrencilerin iddiasına göre müdür Ayşe Ersoy, “Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Öpüşmüşsünüz” dedi. Öğretmen Nevin Ayan da H.İ’ye, “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün. Seni okuldan atacağız” diye tehditte bulundu. H.İ adlı erkek öğrenci, maruz kaldığı psikolojik baskı nedeniyle okulun balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulundu. H.İ., vahim olayın ardından felçli kalarak, yüzde 93 oranında engelli hale geldi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı müdür Ayşe Ersoy ile diğer öğretmenlerin H.İ’yi intihara yönlendirecek fiillerinin saptanmadığı gerekçesiyle 20 Nisan 2016 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Gururu incitildi
Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişliğince 3 Ağustos 2016’da hazırlanan ikinci raporda, gençlerin yaşları itibariyle ergenlik döneminde bulunmaları bakımından olaylardan fazlası ile etkilenebileceği ve ani tepkiler verebileceği, karamsar ve isyankâr bir yapıya sahip olabileceği ve kolayca öfkelenebileceğine dikkat çekildi.

KIrıkhan Zübeyde Hanım Meslek Lisesi
Kırıkhan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Raporda, “Duygusal-ruhsal gelişim özellikleri dikkate alınmadan, karşı cinsiyetten olan iki genç öğrenci ile kız-erkek ilişkileri gibi hassas bir konuda bireysel görüşme yapılması ve olayı anlamaya yönelik bir yaklaşım sergilenmesi gerekirken, duyulan öpüşme olayını kanıtlamak amacıyla suçlayıcı ifadelerin kullanıldığı, bu nedenlerle H.İ’nin gururunun incinmiş olabileceği” tespiti yapıldı.

Psikolojik şiddet
İntihar eden genç-1
H.İ’nin ailesi, MEB’e başvurarak zararlarının tazminini istedi. Taleplerinin reddedilmesi üzerine ailenin avukatı Ali Habip, H.İ’nin hakaretlere, psikolojik baskıya ve şiddete maruz kaldığı için balkondan atladığını, olayda idarenin hizmet kusurunun bulunduğunu ileri sürerek, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Tazminata hükmetti
İntihar eden genç
Hatay 1’inci İdare Mahkemesi ise oybirliği ile 8 Temmuz 2020’de örnek bir karara imza attı. Mahkeme, H.İ’ye “kalıcı sakatlık-sürekli iş göremezlik tazminatı” olarak 1 milyon 410 bin TL, anne ve babasına da bakım gideri olarak 109 bin TL ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca H.İ ve ailesine de toplamda 210 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Anlamaya çalışsaydınız
İntihar eden genç-2
Geçen hafta taraflara tebliğ edilen kararın gerekçesinde, şöyle denildi: “Davalı idarece yapılan soruşturma raporunda da okul yönetimi ve öğretmenlerince olayı anlamaya yönelik bir yaklaşım sergilenmediği, okul müdürü Ayşe Ersoy ile öğretmen Nevin Ayan’ın olayın meydana gelmesinde sorumluluklarının bulunduğu kabul edilerek, gerek disiplin yönünden gerekse de idari yönden tekliflerin getirildiği haliyle dava konusu tazmin istemine dayanak olan olayın meydana gelmesinde davalı idareye bağlı memurların kusurunun bulunduğu anlaşılmıştır. Olaydan kaynaklı zararların da hizmet kusuru davalı idarece karşılanması gerektiği sonucuna varılmıştır.”

İntihar eden genç ve annesi
Ailenin avukatı Ali Habip, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, kararın kesinleşmesinin ardından hükmedilen tazminat miktarının olayda kusurları bulunan müdür Ayşe Ersoy ve öğretmen Nevin Ayan’a da rücu edilmesini talep edeceklerini söyledi.

...TARTIŞILIR BİR KONU ASLINDA...!!


kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

benim omuzlarımı hiç yere deydirebilen olmadı bu alemde,ve ben hiç dizçkmedim hiçkimsenin önünde.. beni bir tek sevdiklerim , deyer verdiklerim, vurdu sırtımdan.. ADALET herkese eşit..ve cihan duysun.elbirliğiyle gömdüğünüz bu adam. yeniden doğdu.. adaleti öğretmeye..sırtımdan vuran dost görünümlülere..!!
 
Alt 19 Eylül 2020, 18:22   #2
Standart

ben nefes alamıyorum bu yobazlıkta.

________________

.










-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 19 Eylül 2020, 18:32   #3
IRC Vip Üyesi
Romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Felç kalmış neye yarar ki
O para artik

________________

"̶t̶h̶e̶y̶'̶r̶e̶ ̶n̶o̶t̶ ̶l̶i̶k̶e̶ ̶m̶e̶"
 
Alt 19 Eylül 2020, 18:32   #4
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sonuçları kötü bitmişse bile bunun medyaya bu şekilde duyurulması bile yanlış. O yaş grubunda bu haberden etkilenecek çok kişi var. Zaten yanlış bir uygulama yapılmış, suç görülen şey okul sınırları içerisinde yapılmışsa disiplin kuruluna sevk edilir. Okul dışında yapılmışsa da kimseyi ilgilendirmez. Ama çocuğun vay efendim psikolojimi bozdu diye atlaması da biraz kendi hatası.

 
Alt 19 Eylül 2020, 18:36   #5
kral-benim! ..
Lord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bu karar felç olan erkek için verilen karar değil mi ?

peki ya o kızımız o ne durumda ? her yerde ifşalanması hoşmu o kızımız pskolojik olarak ne durumda bir bilgisi olan varmı ? tamam erkek arkadaşımız felç kalmış lakin kızımızdan haber var mı ..


dipnot; yobazlık gericilik falan filan inter milan kahrolun ya.

 
Alt 19 Eylül 2020, 18:58   #6
Standart

offffffffffffffffffffffffffffffff yazık cocuklara ya ögretmenlerın bu sekılde yapmaları güzel dille neden uyarılmıyoooo o cocuga nasıl bır psıkolojık baskı uyguladılarda atladı ordan yaptıgı öpüşme seysını onay vermıyorum ama güzell dille uyarılsın ya o kızıda unutmamak lazım of çok kötü:S

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:54.