IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ağustos 2020, 12:40   #1
Standart Cezaevi Firarisi Kocasının Öldürdüğü Remziye, 6 Gün Önce Polise Başvurmuş

Diyarbakır’da yaşayan Remziye Yoldaş, Diyarbakır Açık Cezaevi’nden firar eden eşi Veysi Yoldaş tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Diyarbakır’da cezaevi firarisi Veysi Yoldaş tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle vurularak öldürülen Remziye Yoldaş’ın, cinayetten 6 gün önce polise giderek, firari eşinin kendisini telefonla arayarak, ölümle tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Olay, Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi 584 Sokak’ta dün akşam yaşandı. İddialara göre, bir kız çocuk annesi Remziye Yoldaş, 9 yıl kapalı cezaevinde kaldıktan sonra, sevk edildiği Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan bir süre önce firar eden eşi Veysi Yoldaş tarafından takibe alındı. Remziye Yoldaş’ın annesinin evinde kaldığını tespit eden Veysi Yoldaş, pompalı tüfek alarak, sokakta beklemeye başladı. Yoldaş, sokakta yürüyen eşinin karşısına çıkıp, pompalı tüfekle ile 4 el ateş etti. Yoldaş kaçarken, ağır yaralanan kadın, ihbar üzerine gelen ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Remziye Yoldaş tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

6 gün önce şikayetçi olmuş
Remziye Yoldaş
Remziye Yoldaş’ın 22 Ağustos günü, polis merkezine giderek, eşi Veysi Yoldaş’ın kendisini telefonla arayarak, ölüm tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğu öğrenildi. Kadına, ‘çağrı üzerine koruma’ uygulamasına karar verildiği, Veysi Yoldaş’ın firari olması nedeniyle ifadesinin alınamadığı bildirildi. ‘Çağrı üzerine koruma’ uygulamasında, tehlike altındaki kişinin çağrısı ile polisin kişiyi korumaya gittiği belirtildi. Remziye Yoldaş’ın olay öncesi polise bir çağrısı olup olmadığı öğrenilemedi.


4 gün önce boşanma davası açtığı ortaya çıktı
Remziye Yoldaş
Diyarbakır’da cezaevi firarisi eşi Veysi Yoldaş (31), tarafından dün akşam sokak ortasında pompalı tüfekle öldürülen bir kız çocuğu annesi Remziye Yoldaş’ın (29), 4 gün önce boşanma davası açtığı ortaya çıktı. Kardeşi Mustafa Tura, ablasının 4 gün önce boşanma davası açtıktan sonra eşinin öfkelenip, saldırıda bulunduğunu söyledi.

Firar ettikten sonra tehdit etmeye başlamış
Remziye Yoldaş'ın öldürüldüğü sokak
Remziye Yoldaş’ın kardeşi Mustafa Tura (22), ablasının Veysi Yoldaş’tan 10 gündür tehditler aldığını ifade ederek, tehditlerin ardından 4 gün önce boşanma davası açtığını söyledi. Tura, “Bu adam açık cezaevinde firar ettikten sonra ablamı tehdit etmeye başladı. ‘Geleceksin kaçacaksın’ gibi söylemlerde bulunmuş. Ablam da ‘Seni 8-9 yıldır beklemişim cezanı bitir’ demiş. O da cezasının 11 ay kaldığını söyledi. Ablam bizim eve sığındı. Babama anlattı.

Daha sonra Veysi kuzenleriyle tehditlerini sürdürdü. Kuzenleri, babamın marketine gelerek konuştu. Ablamın Veysi’ye verilmesini istediler. Biz de onun firari olduğundan dolayı bu taleplerini kabul etmedik. Ablam da onu kabul etmedi. 4 gün önce boşanma davası açtı. Davayı açtığı gibi daha da ateşlenmeye başladı. Tehditler daha çok çoğaldı” dedi.

‘Kadın cinayetleri son bulsun’
Remziye Yoldaş cenazesi
Ablası Remziye’nin babasına ait marketten evine gittiği sırada Veysi Yoldaş tarafından saldırıya uğradığını söyleyen Tura, “Evdeyken silah sesleri geldi. Koştuğumuz gibi zaten kaçmıştı. Öncesinde de silah kabzasıyla başına vurmuş. Sesler çok geliyordu. Kadın cinayetleri son bulsun. Cezaevinden firar etmiş. Nasıl kaçmış? Biz bunu kabul etmiyoruz. Kardeşim diyordu bu beni öldürecek” diye konuştu”



‘Şikayetçi de olmuşlar ama…’
Remziye Yoldaş'ın hastane önünde bekleyen yakınları
Remziye’nin amcası Veysi Tura, katilin uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından hapse girdiği, açık cezaevindeyken bir süre önce firar ettiği, Remziye’nin de buna karşı çıktığı ve teslim olmasını istediğini söyledi.

Tura, “Yedi yıl önce uyuşturucu ve hırsızlıktan hapse girmiş, cezasının büyük bölümünü de yatmış, kalan cezası için açık cezaevinde nakledilmiş. Ordayken firar etmiş. Remziye ona ‘Zaten cezan az kalmış, neden firar ettin, teslim ol ve kalan cezanı da çek’ demiş. Remziye, kocası hapse girdikten sonra kızını da alıp ailesinin evine taşındı. Adam, Remziye’den eve dönmesini istemiş. Kabul etmeyince, babasının işlettiği bakkala gidip babası ve abisini de tehdit etmiş.” dedi.

Dicle eğitim ve araştırma hastanesi
Veysi Tura, tehdit olayından sonra Remziye ve ailesinin, Veysi Yoldaş hakkında karakola gidip şikayetçi olduklarını söyledi:

“Şikayetçi de olmuşlar ama polis bir şey yapamadan, bakkala babasına ve kardeşine yemek götürdüğü sırada sokak ortasında yeğenimin yolunu kesmiş ve Remziye’yi kızının gözü önünde pompalı tüfekle vurmuş.”.............................gene bir kadın cinayeti...!!! merak edıyorum ey erkek gılıklı, biçare zavallılar.. kadına vurunca ne oluyor ?? keyfmi alıyorsunuz...erkek oldugunuzmu aklınıza geliyor..yada küçükken yaşadıgınız ezıklıgın ..acısınımı çıkarıyorsunuz.....yazacak çok şey varda....en kısası ...acıyorum size...!!



kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

benim omuzlarımı hiç yere deydirebilen olmadı bu alemde,ve ben hiç dizçkmedim hiçkimsenin önünde.. beni bir tek sevdiklerim , deyer verdiklerim, vurdu sırtımdan.. ADALET herkese eşit..ve cihan duysun.elbirliğiyle gömdüğünüz bu adam. yeniden doğdu.. adaleti öğretmeye..sırtımdan vuran dost görünümlülere..!!
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:53.