IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2020, 18:08   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye kolonya kuyruğunda

Türkiye kolonya kuyruğunda

Corona virüsünün Türkiye'de de olduğunun ortaya çıkması üzerine vatandaşlar kolonyacılara akın etti. Satıcılar taleplere yetişemediklerini söylerken mağazaların önünde kuyruklar oluşuyor.

Türkiye’de corona virüsü vakasının ortaya çıkması ile birlikte vatandaşlar tedbir amaçlı dezefektan ürünlere yöneldi. Antibakteriyel ıslak mendil, sabun ve dezenfektanların yanı sıra özellikle etil alkol içeren kolonya satışlarında artış yaşandı. Kolonya üreticileri ise kapasite arttırımına gitmek istediklerini fakat piyasada etil alkol bulamadıklarını söyledi.

Türkiye kolonya kuyruğunda


Bursa’da 1991 yılından beri kolonya üretimi yapan İlkom Kolonyaları’nın sahibi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi ve Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, Türkiye’de bir çok ilde kolonya üretimi yapıldığına dikkat çekerek “Etil alkol dışında bu nokta da dışa bağımlı değiliz. Corona beraberinde kolonya da talep artışını da getirdi. Ancak fiyatlarda büyük bir artış söz konusu değil. Şu an yüzde 10-15 dolayında bir artış var” dedi.

Etil alkolün antibakteriyel bir özelliğe sahip olduğunu ve kolonyaların yüzde 80 etil alkolden oluştuğunu kaydeden İlker Duran, şöyle konuştu; “Şu anda aşağı yukarı bir aydır kolonya olsun, el jelleri olsun, yoğun bir talep var. Bu da ciddi bir şekilde etil alkol tüketimine neden oldu. Etil alkol stokları Türkiye’de bitmek üzere. Etil alkol ithalatçıları var. Onlardan aldığımız haber göre, ay sonuna kadar gemiler gelecek. Bu dünyanın her yerinden geliyor.

Aslında Türkiye’de de üretimi var fakat birden bir yoğunluk olunca yetmemeye başladı. Bir de Türkiye’nin virüs konusunda daha güvenilir bir ülke olması nedeniyle dezenfektan gurubunda yurt dışına ihracaat talebi artışı yaşanıyor.”


kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

~ E & B ~
 
Alt 11 Mart 2020, 18:49   #2
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Nasıl Bir Milletiz Anlamış Değilim o Hengamede Kolanyaya Ulaşmadan Virüse ulaşırsınız zaten Sonrasında Pamuk Gerekli olacak sakin olun

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:06.