IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 2 Post By BLueMooN


Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2020, 12:24   #1
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Proxy Ayarları Nasıl Yapılır?

Proxy ayarları genel olarak manuel bir şekilde yapılır. Hem bağımsız kişiler tarafından hem de şirketler tarafından Proxy kodları üretilerek internet üzerinde kullanıma açılır. Proxy kullanımı, illegal bir durum değildir ve daha önce de belirttiğimiz gibi sadece internette yasaklı olan sitelere girmek için kullanılmaz. Bu nedenle internet üzerinden bağlantı yaparken, Proxy kullanmaktan çekinmeye gerek yoktur. İnternet üzerinde yapılacak ufak bir araştırmayla, kaliteli düzgün çalışan Proxy kodları bulmak oldukça kolaydır. Proxy ayarları, internete bağlandığınız aracı programın kendi içindeki ayarlar kısmından değiştirilebilir. Her internet sağlayıcı, programın basit bir şekilde Proxy Ayarları kısmına ulaşmak mümkündür. Ülkemizde en çok kullanılan üç ana programdan bahsedecek olursak, şu şekildedir.

Google Chrome Proxy Ayarları

Google Chrome için en sağlıklı Proxy yöntemi bir uzantı yoluyla edinmektir. Proxy uzantılarını ise internette yapacağınız ufak bir arama ile rahatlıkla bulabilirsiniz. Eğer el ile girmek istiyorsanız “ayarlar” kısmından “gelişmiş” sekmesine tıklamanız, “Proxy ayarlarını aç” kısmına tıkladıktan sonra “yerel ağ için Proxy kullan” sekmesine girmeniz, Proxy adresini buraya yazmanız gerekmektedir. Bu adımları uyguladıktan sonra rahatlıkla Proxy üzerinden internete bağlanabilirsiniz.

Mozilla Firefox Proxy Ayarları

Bu tarayıcı için Proxy ayarlarını değiştirmek istiyorsanız, şu adımları izlemeniz gerekir: Araçlar – Seçenekler – Gelişmiş – Ağ – Ayarlar. Bu adımları sırasıyla izledikten sonra karşınıza çıkan pencereden yine Google Chrome’da olduğu gibi Proxy ayarlarını girmeniz gerekmektedir.

Internet Explorer Proxy Ayarları

Internet Explorer için izlemeniz gereken yol ise şöyledir: Araçlar – İnternet Seçenekleri – Bağlantılar – Yerel Ağ Ayarları – Yerel Ağınız İçin Bir Proxy Sunucu Kullanın. Bu adımları izleyip kutucuğu işaretledikten sonra Proxy adresinizi, orada görülen boş kısıma yazmanız yeterli olacaktır.
________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Proxy Ayarları Nasıl Yapılır?
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:50.