IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2020, 16:15   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Göz Kapağı Tedavisi

Göz Kapağı Tedavisi

Göz çevresi; ince cilt yapısı ve mimik kullanımı nedeniyle en erken yaşlanan bölgelerden biridir. Ayrıca göz kapaklarında yaşa bağlı olarak; içe dönme (entropiyum), dışa dönme (ektropiyum), düşüklük (pitozis), göz altı torbası ve sarkmalar görülebilir.

Bu durumların hepsi ancak ameliyatla çözülebilen durumlardır.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)
Üst göz kapağı cildinde yaşla oluşan sarkmalar için göz kapağı estetik ameliyatı yani "üst kapak blefaroplasti" uygulanır. Bu ameliyat lokal anestezi ile gerçekleştirilir ve 2 üst göz kapağı için yaklaşık toplam 45 dakika - 1 saat sürer.

Ameliyat sonrası ilk günlerde kapaklarda ödem ve morarmalar izlenir. Kapak ödemi ilk 1 hafta içinde tamamen geçerken, morarmalar daha uzun sürebilir. Ameliyatta göz kapağına konan dikişler 1 hafta sonra alınır.

Alt göz kapağında ise yaşla birlikte torbalanmalar izlenebilir. Bu torbaların alınması işlemine ise "alt kapak blefaroplasti" adı verilir. Bu ameliyat kirpik dibinden cilt kesisiyle veya alt kapak içinden kesiyle gerçekleştirilebilir. Eğer cilt kesisi yapıldıysa, dikişler 1 hafta sonra alınır.

Ameliyat sonrası oluşabilen ödem 1 hafta içinde geçer; ancak morlukların tam iyileşmesi daha uzun sürebilir.

Göz Çevresi Botulinum Toksin (Botoks) Uygulaması

Göz kapağı cildindeki kırışıklıklara "kaz ayağı" adı verilir. Bu kırışıklıklar botoks enjeksiyonu ile etkin bir şekilde tedavi edilir.

Üst Kapak Düşüklüğü (Pitozis)
Üst kapaklarda düşüklük bebeklik döneminde veya ömrün daha ileri dönemlerinde izlenebilir.

Bebeklerde kapak düşüklüğü olduğunda, öncelikle üst kapağın göz bebeğini örtüp örtmediği değerlendirilmelidir. Eğer üst kapak görme aksını örtüyorsa, gözün tembelleşmemesi için erken dönemde ameliyat gereklidir. Ancak kapak göz bebeğini örtmüyorsa, daha ileri bir yaşta (4 yaş civarı) ameliyat gerçekleştirilebilir.

Erişkinlerde kapak düşüklüğünün en sık nedeni yaşlanmaya bağlı olarak kapağı açık tutan kasın gevşemesi/yerinden ayrılmasıdır. Erişkinlerde de kapak düşüklüğünün tedavisi yine ameliyatla gerçekleştirilir.

Üst kapak düşüklüğü, görme alanını daraltır. Bu nedenle kapağı düzeltmeye yönelik ameliyat sadece estetik fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda görme alanını genişletir.

Kirpik Problemleri
Kirpiklerde içe dönme (trikiyazis) gibi problemler izlenebilir. Trikiyazis tedavisi için kirpiklere lazer ile epilasyon uygulanır.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:43.