IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2020, 23:50   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Göze iyi gelen besinler

Göze iyi gelen besinler
Genel olarak görme kaybı yaşayan kişilerin sık sık beslenmelerine dikkat etmesi gerekir. Bu sorunu yaşayan kişiler, göz sağlığı için ne yenmeli, ne yenmemeli gibi detayları atlamamalıdırlar. Göze zarar veren yiyecekler tüketmek ilerleyen süreçte sorunlar meydana getirebilir. Peki ama göz sinirlerine iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte göz sağlığı için tavsiyeler..

Göze iyi gelen besinler

Yağsız Et
Özellikle kümes hayvanları, istiridye ve yengeç gibi yağsız etler çinko açısından zengindir. Çinko, gece körlüğünü azaltabilir ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunun ilerlemesini azaltmada yardımcı olabilir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler
Ispanak ve lahana gibi yeşillikler, gözdeki kan damarlarını güçlendiren ve katarakt oluşumunu önleyen C vitamini açısından zengin sebzelerdir. Ayrıca yaşa bağlı makula dejenerasyonunun ilerlemesini yavaşlatan lutein ve zeaksantiniye sahiptir.

Balık
Somon, ton balığı veya alabalık gibi balıklar bağışıklık sistemini güçlendiren hücre ve sinir sistemini koruyan Omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Omega-3’ler kuru göz semptomlarını hafifletebilir ve glokoma karşı koruyabilir.

Orman Meyveleri
Çilek, kiraz ve yaban mersini gibi meyveler yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve katarakta karşı koruma sağlayan bioflavonoidler bakımından zengindir.

Turuncu Meyve ve Sebzeler
Tatlı patates, balkabağı, havuç, turuncu biber ve kayısı gibi turuncu besinler beta-karoten açısından zengindir. Gözlerde gece görüşünü güçlendirirken yaşa bağlı makula dejenerasyonunun da ilerlemesini yavaşlatır.

Yumurta
Yumurta, değerli vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde lutein, çinko, zeaksantin, D ve A vitaminlerini barındırır. Gözleri gece körlüğüne ve kuruluğa karşı korur.

Fasulye ve Baklagiller
Nohut, barbunya, mercimek ve fasulye gibi baklagillerde çinko oranı yüksektir. Çinko, gece körlüğünü azaltabilir ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunun ilerlemesini azaltmada yardımcı olabilir. Ayrıca gözü koruyan bir pigment olan melanin üretimine de yardımcı olur.

Turpgiller
Brokoli, karnabahar ve brüksel lahanası gibi sebzeleri barındıran turpgiller A, C ve E vitaminleri, lutein, zekasantin ve beta-karoten gibi besin maddelerinin kombinasyonuna sahiptir. Bu antioksidan bileşikler hastalıklara karşı vücuttaki ve gözdeki hücreleri korur.

Fındıklar ve tohumlar
Fındık, badem, yer fıstığı gibi besinler güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir.Keten ve chia tohumları da iyi bir Omega-3, vitamin ve antioksidan kaynağıdır. Bu besinler yaşa bağlı makula dejenerasyonu, kuru göz ve diğer hastalıklara karşı doğal koruma sağlar.

Göz sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz?

Makyaj malzemelerinizin tarihlerine dikkat edin
Sebzeleri masanızdan ayırmayın
Bilgisayar başında 20 dakikada bir 20 saniyelik molalar verin
Kontakt lenslerinize iyi bakın
Güneş gözlüğünü yaz-kış kullanın
Kızarıklık ve kaşıntı için mutlaka doktora başvurun.
Düzenli göz muayenesi olun.
Sigara içmeyin.
Uykusuz kalmayın.


Alıntı..
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:35.