IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 2 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 01:36   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gözlerde Astigmat Sorunu

Görme ile ilgili sıkça karşılaşılan problemlerden birisi de astigmatlıktır. Astigmatlıkta özellikle gözün yorulduğu durumlarda bir ağrı dikkati çeker. Neslerin ayrımında zorlanmalar yaşanır. Astigmatlık genellikle doğuştan oluşur.

Gözleri sağlıklı kişide saydam tabaka bir küre dilimi biçimindedir ve eğriliği her yöne doğru aynıdır. Bu sayede ışınlar bütün doğrultularda aynı oranda kırılarak odak noktasına yönelir. Saydam tabakanın eğriliği bütün yönlere eşit biçimde dağılmıyorsa ve özellikle birbirini dik açıyla kesen doğrultular arasında eğrilik farkı varsa ışınlar merceği geçerken farklı oranlarda kırılır.

Astigmatlıkta haç biçiminde bir nesneye bakarken haçın yatay ve dikey çizgileri eşit odaklanamayacaktır. Çünkü bu çizgilerin ışınları farklı eğrilikteki mercek alanlarından geçer.

Astigmatlık genellikle doğuştandır. Ama cerrahi girişimle saydam tabakanın kesilmesine, saydam tabakada iltihaplanma ya da travmaya bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Olguların en azından yüzde 90′ında astigmatlığın düzeltilmesi kolay değildir.

Saydam tabaka eğriliğinde ağır biri bozukluk yoksa, kişi kırılma kusurunun farkında olmayabilir. Çünkü refleks olarak görüntüyü iki dikey düzlemden birinin üstünde uyum yaparak birleştirir.

Bu nedenle astigmatlıkta genellikle iki odak uzaklığı arasında uyum sağlamak için sürekli değişen odaklamaya bağlı yakınmalar ortaya çıkar. Hasta bu yorgunluk nedeniyle baş ağrısı, göz kürelerinde ağrı, gözlerde ağırlık hissi ve yanmadan yakınır. Gözakları kızarmıştır. Bu yakınmalar, örneğin film izlerken artar.
________________

~ E & B ~
 
Alt 21 Şubat 2021, 13:15   #2
Standart

Astigmat genelde dogustan olmakla beraber kendi kendine gelişen bir göz kusurudur.Maddeleri dagınık görme geniş veya uzun görme gibi olaylar olabiliyor.Astigmatlı göz ışıklara hassaslaşır ışıklarda gözümüzü kısarız ben şahsen ışıklardan nefret ederim cunku yuksek astigmatlı gözüm var tek seçenek yüksek uv korumalı camlar kullanmaktır

________________


sen misin seni sevdiğim o kavga,
sen o kavganın güzelliği misin yoksa...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:32.