IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2020, 00:29   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sabahları Bulanık Görme sorunu

Sabahları Bulanık Görme sorunu

Sabahları Bulanık Görme tedavisi


Isığa karşı duyarlılığın bozulması görme keskinliğinde azalma ve görme alanı kusuru olarak ortaya çıkar. Görme yeteneği ya zayıf ışıkta ve alacakaranlıkta (gece körlüğü) ya da aydınlık ortamlarda (gündüz körlüğü) azalabilir. Ağrı duyumuyla birlikte ışığa karşı aşırı duyarlılık gösterme fotofobi olarak bilinir. Kırılma kusurları ya da başka göz hastalıklarına bağlı olmayan görme bulanıklığı ya da azalmasına ambliyopi denir. Amoroz herhangi bir nedene bağlı olarak ortaya çıkmış körlüktür. Bir gözün görme alanı içinde karanlık ya da kısmen karanlık bir lekenin algılanmasına skotom denir.

Her bir gözün görme alanları bakışımlı (simetrik) ya da bakışımsız (asimetrik) olarak daralabilir. Bu daralma görme alanlarının dörtte biri hatta yarısına kadar ulaşan bir bölümü içerebilir. Görme sinirlerinde görmeyi sağlayan sinir lifleri belirli bir biçimde yerleşmiştir. Bu sayede görme alanındaki kusurlardan sorumlu yer kolayca saptanabilir.


Görme bulanıklığı halk arasında pek önemsenmese de insan hayatının kalitesi için en önemli organlardan birisi olan göz asla ihmale gelmeyecek organlardan biridir. Bu sebeple bulanık görme göz bulanıklığı dediğimiz sorunların yaşanması halinde hemen uzman bir göz hekimine başvurulmalı ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra doktorunuz sizin için uygun gördüğü tedavi sürecine başlanmalıdır. Göz içersinde bulunan ve net bir biçimde görmeyi sağlayan sinir liflerinin en ufak bir sorun yaşaması halinde göz bulanıklığı görme sorunları ortaya çıkabileceğinden mümkün mertebe göz hastalıklarını ihmal etmeden doktorunuza başvurmanız gerekir.

Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:53.