IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2024, 18:15   #1
Zamanın izleri kalır...
Zenia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hava kirliliği ve küresel ısınma göz için tehdit

Dünya Görme Günü kapsamında Habertürk'e konuşan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Başak Bostancı, "Örneğin, miyopi, hipermetropi, astigmatizma gibi kırma kusurları, katarakt ve bazı göz enfeksiyonlarına bağlı görme kayıpları erken teşhis ve tedaviyle önlenebilmektedir. Glokom ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıklar ise tespit edildiklerinde ilerlemenin yavaşlatılması veya durdurulmasıyla kontrol altına alınabilir. Burada önemli olan, düzenli göz muayeneleriyle bu bozuklukların saptanmasıdır. Sağlık gözlerden başlar, bu sebeple onları ihmal etmemek gerekir" dedi.

Hava kirliliği ve küresel ısınma göz için tehdit

HAVA KİRLİLİĞİ VE KÜRESEL ISINMA, GÖZÜ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Hava kirliliği ve küresel ısınmanın, göz sağlığını olumsuz etkileyen çevresel faktörler arasında yer aldığını belirten Doç. Dr. Başak Bostancı, "Hava kirliliği göz kuruluğuna, alerjik konjonktivit ve gözde irritasyona yol açabilir. Ayrıca ozon tabakasının incelmesi ve güneşin daha zararlı hale gelen ışınları da göz sağlığını tehdit ediyor. Bu yüzden dışarıdayken güneş gözlüğü kullanmak, düzenli göz muayenesi yaptırmak ve suni gözyaşı kullanmak, gözlerimizi bu dış etkenlerden korumanın önemli yollarıdır" diye konuştu

GÖZ KIRPMAYI UNUTMAYIN
Günümüz dijital dünyasında uzun süre ekran başında kalmanın göz sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayan Doç. Dr. Başak Bostancı, "Biz buna Dijital Ekran Sendromu diyoruz. Göz yorgunluğu, bulanık görme, göz kuruluğu, baş ağrısı hatta boyun ve omuz ağrıları bu sendromun yaygın belirtileri arasında. Ekran başında çok uzun süre kalmak, özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda miyop gelişimini tetikleyebilir. Bu yüzden ekran sürelerinin kontrol edilmesi, göz kırpma alışkanlığının hatırlatılması ve ekran parlaklığının doğru ayarlanması önemli. Herkesin düzenli molalar vermesi de göz sağlığı açısından kritik" ifadelerini kullandı.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:12.