IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2023, 19:14   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Katarakt ameliyatı olanların beyni daha genç kalıyor!

13 yıllık bir araştırma sonucu katarakt ameliyatı olanların olmayanlara göre beynin bilişsel kapasitesi %50 fazla olduğu ortaya çıktı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hepimizin gözünün içinde doğuştan var olan bir lens mevcuttur, ama 40’lı yaşlardan sonra fonksiyonunu kaybetmeye başlar. Bu fonksiyonun kaybedilmesinin sebepleri yaş faktörü, katarakt, hastalık veya doğuştan gelen bir rahatsızlık olabilir. 13 yıllık bir araştırma sonucu katarakt ameliyatı olanların olmayanlara göre beynin bilişsel kapasitesi %50 fazla olduğu ortaya çıktı. Katarakt ameliyatı ve beyin ilişkisi ile alakalı Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu bilgilendirmelerde bulundu.

Gözler İyiyse Beyin ve Vücudunuz da Daha Gençtir

Dr. Özer Kavalcıoğlu ‘’Gözlerimiz dünyaya açılan pencerelerimizdir. Gözlerimiz sadece görmek için değil, ışığı algılamak için var. Gözümüzde bulunan melanopsin isimli retina proteinleri ışığın miktarını algılar ve bu bilgiyi beyinin arka kısmında bulunan iç saat merkezine gönderir. Bu gönderim sonucu beyin vücudun sirkadiyen ritmini yani biyolojik saatini ayarlar. Tüm hücreler bu sistematik ile çalışmasını sürdürür’’ diye konuştu.

Kavalcıoğlu ‘’Bu şekilde hücresel düzeyde, beyinin kendini ne zaman temizleyeceğini veya hangi hormonun üretilmesi için emir verileceği belirlenir. Göz sağlığı iyiyse ve göze gelen ışık doğru şekilde beyne iletilirse tüm bu ilerleyiş doğru şekilde tamamlanır. Fakat ışık doğru şekilde beyne iletilmez ise bahsettiğim bu sistemde bozulmalar yaşanır.’’dedi.

Katarakt Işığın Göze Girmesi Engeller

Katarakt genelde 60’lı yaşlardan sonra görülen bir rahatsızlıktır. Şeffaf olan göz içi lensimizin zamanla buğulanması diyebiliriz. Bu buğulanma ışığın göze girmesini engeller ve görme düzeyimizi düşürür. Eğer katarakt erkenden tedavi edilir ise bu göze giren ışığın kalitesini arttıracaktır doğal olarak retina proteinleri ile gözün çalışma ilişkisi daha kuvvetli olacağından tüm vücudun çalışması daha verimli olacaktır. Tüm bunlara ek olarak Akdeniz Tipi Beslenme, Omega 3 ve A vitamini kullanımı görme kalitenizi arttırır.’’ dedi.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 02 Mart 2023, 19:38   #2
Standart

beynimi yediniz bende analiyat olucam

________________

No MoRe DramA
 
Alt 02 Mart 2023, 19:39   #3
Standart

Katarakt olanlar şanslı yanii

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:03.